Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Договірна ціна



Договірна ціна – (ДЦ) це вартість підрядних робіт, за котру підрядчик, визначений як виконавець робіт, згоден виконати об’єкт замовлення.

Договірна ціна входить до вартості будівництва й використовується при проведенні взаєморозрахунків. Вона формується претендентом і погоджується із замовником. Погодження договірної ціни шляхом переговорів здійснюється по будовах, для яких згідно з чинним законодавством можна не проводити тендери. У результаті спільного рішення оформляється протокол погодження ДЦ на будівельну продукцію, який є невід’ємною частиною контракту.

Погодження ДЦ на тендерах здійснюється згідно з чинним законодавством і діючим Положенням про проведення тендерів у будівництві. Ціна тендерної пропозиції переможця є договірною ціною.

Договірні ціни можуть установлюватися твердими, динамічними та періодичними.

Тверді договірні ціни, як правило, встановлюються для будівництва тривалістю до 1,5 року незмінними на весь обсяг будівництва і не уточнюються, за винятком випадків, якщо:

а) замовник змінює проектні рішення у процесі будівництва;

б) у процесі будівництва у проектній документації та інвесторських кошторисах виявлені безперечні помилки, які не були встановлені на стадії тендеру та складання договірної ціни, а підрядник не є виконавцем проектно-кошторисної документації;

в) виникають обставини непереборної сили – надзвичайні обставини та події, які не можуть бути передбачені сторонами під час укладання договору.

Динамічні договірні ціни встановлюються відкритими і можуть уточнюватися протягом усього строку будівництва. При цьому маса прибутку уточнюється тільки у випадках – див. а), б), в).

Динамічні договірні ціни уточнюють також у таких випадках, як і тверді договірні ціни.

Періодичні договірні ціни встановлюються відкритими й мають елементи як динамічної, так і твердої ціни (як правило, на перший рік – річний план – це тверда ціна, а вартість залишків робіт зверх року уточнюється в межах нової тверої ціни на весь залишок або йог0 частину).

Розбіжності, що виникають між учасниками будівництва в період формування ДЦ і взаєморозрахунків за обсяги виконаних робіт, розглядаються відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та Держ-будом.

Зразок договірної ціни будівництва і деякі пояснення до її складання наведено в п. 4.2.5.






Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1859 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...