Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кошторисна вартість будівництва



Кошторисна вартість будівництва, як економічний термін, має відношення до двох понять – «вартість будівництва окремого будівельного об’єкта» і «вартість будівництва будови», як комплексу будов і споруд різного призначення.

4.1.4.1. Для визначення кошторисної вартості будівництва окремих об’єктів призначений об’єктний кошторис (ОК), або об’єктний кошторисний розрахунок.

Він складається (за формою №3 [2]) на основі раніше виконаних локальних кошторисів та локальних кошторисних розрахунків на окремі види будівельно-монтажних робіт.

до об’єктного кошторису (розрахунку) заносяться підсумкові результати локальних кошторисів і розрахунків. Витрати, що визначаються об’єктним кошторисом, групуються й підсумовуються у формі №3 за такими складовими кошторисної вартості будівництва об’єктів:

– «Будівельні роботи» – до цієї складової кошторисної вартості будівництва об’єкта заноситься кошторисна вартість загальнобудівельних робіт, а також внутрішніх санітарно-технічних робіт;

– «Монтажні роботи» – кошторисна вартість робіт із внутрішнього електроосвітлення, монтажу мереж зв'язку, монтажу електросилового устаткування, монтажу технологічного устаткування;

– «Устаткування, меблі та інвентар» – ураховує вартість технологічного устаткування, меблів і виробничого інвентарю;

– «Інші витрати» – ті, що не ввійшли до вищезгаданих складових кошторисної вартості будівництва об’єктів.

Також в об’єктному кошторисі фіксується кошторисна трудоміст-кість і кошторисна заробітна плата.

Зразок об’єктного кошторису і пояснення наведено у п.4.2.3.

4.1.4.2. Кошторисна вартість будівництва підприємств, будівель і споруд визначається зведеним кошторисним розрахунком вартості будів-ництва (ЗКР) – кошторисним документом, що встановлює повну кошто-рисну вартість усіх об’єктів, передбачених Проектом або Робочим проектом (залежно від стадійності проектування), включаючи кошторисну вартість будівельних і монтажних робіт, витрати на придбання устат-кування, меблів та інвентарю, а також усі супутні витрати.

Він (ЗКР) розробляється на основі раніше розроблених об’єктних кошторисів, об’єктних кошторисних розрахунків, кошторисних розрахунків на інші роботи й витрати та локальних кошторисів на окремі види будівельно-монтажних робіт. Зведений кошторис розробляється за формою №1 [2].

У зведеному кошторисному розрахунковікошторисна вартість кожного об’єкта, робіт або витрат розподіляється у графах, які визначають вартість будівельних робіт, монтажних робіт, устаткування, меблів й інвентарю, інших витрат та загальну кошторисну вартість, як і в об’єктному кошторисі. Але залежно від функціонального призначення різних об’єктів та різних витрат, необхідних для здійснення проектних рішень, вартість усіх об’єктів, споруд й інших витрат у зведеному кошторисному розрахункові розподіляється за 12-ма главами, крім того, після підсумку глав 1 – 12 ураховуються:

– кошторисний прибуток (П);

– кошти на покриття адміністративних витрат (АВ);

– кошти на покриття ризику всіх учасників будівництва (Р);

– кошти на покриття додаткових витрат, пов’язаних з інфляційними процесами (І);

– податки, збори, обов’язкові платежі, встановлені чинним зако-нодавством і не враховані складовими вартості будівництва.

Примітка. Раніше враховані у складі ЗВВ:

– збір на обов’язкове соціальне страхування;

– збір на обов’язкове пенсійне страхування;


– внески до Державного фонду сприяння зайнятості населення;

–відрахування на страхування від нещасних випадків.

Зразок зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва і пояснення до його складання наведені в п. 4.2.4.

4.1.4.3. Нумерація окремих кошторисних документів у складі інвесторської кошторисної документації здійснюється в установленому порядку [2, п. 2.13.1].

Як правило, нумерація локального кошторису чи кошторисного розрахунку складається з трьох чисел, розділених тире. Перші дві цифри відповідають номеру глави зведеного кошторисного розрахунку, наступні дві цифри – номеру рядка (об’єкта) в главі й третє число – дві цифри означають порядковий номер локального кошторису (розрахунку) в цьому об’єктному кошторисі (об’єктному кошторисному розрахункові).

Номер об’єктного кошторису (кошторисного розрахунку) при такій системі нумерації не містить третього числа (двох останніх цифр, що відповідають номерам локальних кошторисів (розрахунків)), тобто він містить тільки номер глави ЗКР і порядковий номер об’єкта у цій главі.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 8918 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...