Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття про суху перегонку деревини



Технологічний процес може проходити в казанних установках.

2

3

1. Піч

2. Казан

3. Холодильник

4. Приймач рідин

       
   


1 4

Суха перегонка – це процес розкладу деревини під дією високих температур без доступу кисню (+ 400 0С; + 500 0С). При сухій перегонці з деревини отримують:

Д еревне вугілля – це тверда, крихка чорна речовина, яка використовується для виготовлення активованого вугілля, водних, повітряних фільтрів, димного пороху.

Дьоготь - це темна рідина з різким запахом, яка використовується для виготовлення мазі проти шкірних захворювань, для обробітку шкіри. Сировиною для виготовлення є береста.

Оцтова кислота – це безбарвна рідина з різким запахом, використовується для обробітку шкір. Сировиною є деревина листяних порід.

Метиловий спирт (деревний спирт)- використовується для протруювання насіння, в медицині, використовується як низькоохолоджуюча рідина.

Скіпідар - сировиною є деревина хвойних порід.

Деревна смола – це рідина темного кольору, з різким запахом, використовується для обробітку човнів, рибних снастей. Сировиною є деревина хвойних і листяних порід.

Список використаної літератури

1. Ларионов Л.А., Шелгунов Ю.В., Кузнєцов Г.В..Технология и организация лесопользования: Учебник для техникумов. М.: Лесная промышленность, 1990.- 496с.

2. Шелгунов Ю.В., Шейнин Я.Г., Ларионов Л.А. Лесоэксплуатация: Учебник для техникумов. М.: Лесная промышленность, 2-е изд., 1981.- 320с.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 592 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...