Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Верстати для поперечного розпилювання



Вони призначені тільки для поперечного розпилювання. Подача ріжучого інструменту може здійснюватись по дуговій (маятниковій) траєкторії або прямолінійній траєкторії ЦМЕ-2 (циркульний, маятниковий електропривід).

8. Стрічковопильний столярний верстат ЛС-80.

Даний верстат призначений для прямолінійного і криволінійного розпилювання заготовок.

9. Стругально-фуговальні верстати.

Стругально-фуговальні верстати (СФ) – вирівнюють нерівну поверхню деталей, а також створюють одну або дві базових поверхні для послідуючого обробітку. Складається з: станини, ножового валу, огородження ножового валу, двох столів (переднього і заднього), направляючої лінійки та приводу.

Ріжучим інструментом даного верстату є ножовий вал в якому закріплено 2 або 4 ножі.

Задній стіл встановлюється на рівні ножів. Передній стіл – на товщину шару, що знімається.

1. задній стіл

2. ножовий вал

3. передній стіл

Висота підйому переднього столу в межах 0 - 6 мм.

Направляюча лінійка може рухатись впоперек столу і служить для орієнтування заготовки під час обробітку.

Ріжучим інструментом є ножі, які закріплюються в ножовому валі. Даний верстат є одностороннім і позначається СФ-4 (стругально-фуговальний - довжина ножа 400 мм). Якщо перпендикулярно до горизонтального ножового валу встановити вертикальний ножовий вал, то такий верстат буде називатися двохстороннім, так якза один прохід буде оброблятися 2 сторони і вони позначаються С2Ф4.

10. Стругально-рейсмусові верстати.

Стругально-рейсмусові верстати (СР) – призначені для формування поперечного перетину пиломатеріалів (ширини і товщини).

11. Свердлильні верстати

Призначені для створення круглих отворів та видовжених пазів в пластях та кромках щитових та брускових деталей. Вони можуть бути одно та багатошпіндельні, вертикальні та горизонтальні.

12. Шліфувальні верстати.

Призначені для кінцевого вирівнювання поверхні деталі перед опорядженнями (нанесенням лаків). Вони поділяються на: вузькострічкові, широкострічкові і дискові.

ШлПС-7 (шліфувальний верстат з рухомим столом).

В якості ріжучого інструменту використовують шліфувальну стрічку, яка закріплюється на двох шківах (привідний і натяжний). Деталь, що обробляється вкладається на рухомий стіл і за допомогою притискача стрічка прижимається до деталі і відбувається обробіток. У вузькострічкових верстатах ширина стрічки може бути 10-350 мм.

Дискові шліфувальні верстати. Призначені для шліфування брускових деталей або вузлів. Верстат має станину до якої кріпиться стіл і 1 або 2 шліфувальних диски, на яких закріплена шліфувальна стрічка.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 636 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...