Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Коментарі



Коментарі часто плутають й ототожнюють з примітками, однак між ними є суттєва різниця. По-перше, коментарі – це розгор­нуті, докладні пояснення до певної частини тексту, по-друге, коментарі здебільшого розташовують після тексту, а не в текс­ті (хоча невеликий за обсягом коментар може наводитися і вни­зу сторінки).

Розрізняють такі види коментарів:

· текстологічні (звичайно висвітлюють редагування, редак­ції, цензурування тощо);

· історико-літературні (висвітлюють історію написання тво­ру, акцентують на художніх особливостях, пояснюють події, персоналії);

· видавничі (історія видання, відомості про першу та інші пуб­лікації тексту, їхні особливості);

Зазвичай, коментар структурують за алфавітним принци­пом, однак можливе послідовне структурування (за порядком згадування) в тексті.

Якщо в документі є додатки і бібліографічні списки, покаж­чики, то коментарі розташовують після них, але перед при­мітками.

Якщо коментар стосується конкретного місця основного текс­ту і його обсяг невеликий, то подають його разом з приміткою посторінково в послідовності основного тексту.

Якщо коментарі стосуються всього твору, тобто є статтею про історію, причину створення, джерела тексту тощо, то вони можуть бути оформлені в алфавітному порядку коментованих місць, як словник. Словникова форма зручна для пошуку й звіль­няє від повторного згадування коментованого імені чи предме­та. Крім того, така форма коментарів об'єднує їх з покажчика­ми (іменним чи предметним).





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 787 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...