Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Психіка – це властивість нервової системи



Нервова система – це сукупність структур в організмі, яка об’єднує діяльність усіх органів і систем і забезпечує функціонування організму як єдиного цілого в його постійній взаємодії із зовнішнім середовищем.

Функції нервової системи:

- сприймає зовнішнє і внутрішнє подразнення;

- аналізує, відбирає і перетворює сприйняту інформацію;

- координує функції організму.

Розрізняють центральну і вегетативну нервові системи.

Центральна нервова система керує відносинами людини із зовнішнім світом. Це спинний мозок, великі півкулі головного мозку, які зв’язані з проміжним мозком, середній мозок, задній мозок, довгастий мозок, мозочок.

Якщо людина відчуває радість, роздратування чи інші стани, значить на мозок людини весь час діють різні подразники. Виникнення несподіваних і напружених ситуацій призводить до порушення рівноваги між організмом і навколишнім середовищем, наступає неспецифічна реакція організму – стрес.

Вегетативна нервова система керує діяльністю внутрішніх органів і пов’язана з центральною системою.

Великої шкоди нервовій системі завдають вживання алкоголю і куріння.

Фізичні якості сучасної людини, порівнюючи із людиною 20-30 тисяч років тому, зовні майже не змінилися, деякі з них погіршилися: знизилась гострота зору і слуху, не стало колишньої сили, витривалості. Але людина суттєво підвищила свій розвиток від кам’яної сокири до польоту в космос. Еволюційний розвиток людини відбувся в основному у психіці.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 427 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...