Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розробка розкладу (Develop schedule)



Розробка розкладу – це розрахунок часу початку і закінчення операцій проекту і створення загального базового розкладу проекту.

Операції планують в логічній послідовності, тим самим визначаючи тривалості, віхи та взаємозалежності для побудови сітьового графіку.

Рівень операцій забезпечує достатню роздільну здатність для управлінського контролю впродовж всього циклу життя проекту. Розклад являє собою засіб для оцінки реального прогресу в часі відповідно до об’єктивно визначених досягнень.

Розклад встановлюється на рівні операцій, який слугує основою для призначення ресурсів і визначення бюджету, прив’язаного до часу. Розклад корегується протягом усього проекту, відповідно до просування робіт, враховуючи зміни у плані проекту, по мірі того, як з'являються або зникають неочікувані події, як ідентифікують нові ризики. За необхідністю оцінки тривалості та ресурсів можуть аналізуватися та переглядатися задля того, щоб розробити затверджений розклад проекту, відповідно до якого прогрес може бути відслідковано.

Первинні входи і виходи наведені в таблиці 5.15.

Таблиця 5.15 - Розробка розкладу. Входи та виходи

Входи Виходи
– Послідовність операцій – Оцінки тривалості операцій – Обмеження за розкладом – Реєстр ризиків – Затверджені зміни – Розклад

5.3.16 Управління розкладом (Control schedule)

Управління розкладом впроваджують для того, щоб відслідкувати відхилення у розкладі і вжити відповідних заходів.

Цей процес повинен акцентувати увагу на визначенні поточного стану розкладу проекту, порівнюючи його з затвердженим базовим розкладом для визначення будь-яких відхилень, прогнозування дат завершення та застосування будь-яких заходів для уникнення несприятливих впливів на розклад. Всі зміни, які вносяться до базового розкладу мають здійснюватися відповідно до 5.3.6.

Прогнози щодо розкладу мають регулярно розроблятися та оновлюватися, спираючись на минулі тенденції та сучасні знання.

Первинні входи і виходи наведені в таблиці 5.16.

Таблиця 5.16 - Управління розкладом. Входи та виходи

Входи Виходи
– Розклад – Дані щодо прогресу – Плани проекту – Запити на внесення змін – Корегувальні заходи

5.3.17 Оцінка вартостей (Estimate costs)

Оцінка вартостей – це приблизний підрахунок грошових ресурсів, необхідних для завершення кожної з операцій проекту і проекту в цілому.

Оцінку вартостей можна виразити в таких одиницях виміру як робочі години, або години роботи обладнання або у валютному еквіваленті. Якщо ж вартість виражається у валютному еквіваленті і здійснювані операції охоплюють тривалий період часу, то необхідно використовувати методи з урахуванням часової вартості грошей (зміни вартості грошей з часом). Можна також використати криві набуття навичок (Learning curves), за умови, якщо в проекті застосовуються повторні та послідовні операції. У проектах, в яких задіяна більш ніж одна валюта, слід зазначити курси обміну валют, які використовуються при оцінці вартості плану проекту.

Оцінки резервів або непередбачуваних витрат використовуються при вирішенні проблем ризиків або невизначеностей, вони мають бути чітко визначені і входити до розділу оцінки вартості проекту.

Первинні входи та виходи наведені у таблиці 5.17.

Таблиця 5.17 - Оцінка вартостей. Входи та виходи





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 420 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...