Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Процеси (Processes)



5.3.1 Загальні положення

Цей розділ описує кожен з процесів управління проектами з точки зору мети, опису, первинних входів та первинних виходів. Відзначимо, що у таблицях 2-40 наведені тільки найпоширеніші входи та виходи без зазначення їх важливості або послідовності. Кожен процес може повторюватись для поновлення виходу цього процесу.

Деякі процеси, що пов’язані з проектом можуть здійснюватися поза межами проекту за допомогою стратегії організації, програми, портфелів проектів, або через інші подібні засоби, як показано на рис.5. Приклади включають в себе проведення техніко-економічного обґрунтування, розвиток економічного обґрунтування, відбір процесів проекту до фактичного початку робіт проекту та уроки, винесенi з попередніх проектів. Незважаючи на те, що включення або виключення цих типів процесів до меж проекту є рішенням окремих організацій, виносяться наступні допущення згiдно даного стандарту:

· проект запускається коли виконуюча організація завершує процеси, необхідні для затвердження нового проекту;

· та проект завершується коли звітні матеріали проекту були прийняті або проект було передчасно завершено, та коли вся проектна документація передана і всі завершальні роботи виконано.

Процеси в даному стандарті представлені як окремі елементи з чітко визначеною взаємодією. Але ж на практиці вони частково перекриваються та взаємодіють таким чином, що не можуть бути чітко описанi в даному стандарті. Вже виявлено, що існує більш ніж один спосіб управління проектами, в залежності від таких факторів, як цілі, які повинні бути досягнуті, ризик, обсяг, строки, досвід команди проекту, наявність ресурсів, достатня кiлькість історичної інформації, «зрілість» організації управління проектами, а також вимоги галузі промисловості та галузі застосування.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...