Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правила миття столового посуду



Для миття столового посуду використовуються трисекційні ванни.

Для правильного миття столового посуду необхідно:

- очистити посуд від залишків їжі;

- спочатку промити посуд у ванні з гарячою водою (45-50 °С), при цьому вода міняється по мірі забруднення;

- знежирити посуд у ванні водним розчином миючих засобів (температура води 45-50 °С);

- повторно вимити посуд у ванні з гарячою водою (60 °С) і ошпарити окропом;

- при ошпарюванні посуду використовується металева сітка з ручками.

Посуд встановлюється на ребро у металеві сітчасті контейнери з ручками, після чого опускається у ванну з окропом.

Для миття чайного посуду і столових приборів використовуються двосекційні ванни. Миття чайного посуду і столових приборів проводиться у першій ванні з гарячою водою з миючими засобами, потім підлягає остаточному миттю у посудомийній машині, а при її відсутності - ошпарюються окропом. Посуд та столові прибори після надходження із залу для приймання їжі підлягає негайному миттю. Посуд,не вимитий своєчасно, з присохлими до нього залишками їжі погано відмивається і може стати джерелом бактеріологічного зараження.

Порядок миття кухонного інвентаря і посуду:

Ванни, виробничі столи після кожного використання миють гарячою водою. Кухонний інвентар і посуд очищають від залишків їжі, миють їх у ванні з гарячою водою (45-50 0С) з доданням миючих засобів, потім промивають у ванні з гарячою водою (75-80 0С), ошпарюють окропом і просушують. Виробничий інвентар після використання миють і не менше одного разу на тиждень дезінфікують. Чистий інвентар і посуд просушують і зберігають на стелажах.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 14535 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...