Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 21. Педагогічна діагностика у системі діяльності класного керівника



Завдання дослідження: розкрити функції, зміст та пріоритетні напрями діяльності класного керівника в умовах особистісно орієнтованого виховання; обґрунтувати сутність, види та методи педагогічної діагностики; розробити методичні рекомендації класним керівникам щодо застосування діагностики у виховній роботі.

Орієнтовний зміст: зміст діяльності класного керівника в умовах особистісно орієнтованого виховання; поняття про педагогічну діагностику; види та методи педагогічної діагностики у системі діяльності класного керівника.

Дослідна робота: підібрати та провести діагностику особистості школяра з метою виявлення індивідуальних особливостей, рівня вихованості або загального розвитку: спрямованість особистості (потреби, інтереси, переконання, ціннісні орієнтації, мотиви, установки); культура поведінки та спілкування; здоров'я і фізична культура; умови сімейного виховання; характерологічні особливості (характер, темперамент, воля); індивідуальні характеристики; зробити висновки про ефективність підібраних методів; розробити методичні рекомендації класним керівникам щодо застосування діагностики у виховній роботі.

Тема 22. Проектна діяльність класного керівника як засіб формування життєвої компетентності школярів

Завдання: розкрити сутність проектно-технологічного підходу у вихованні, особливості та зміст проектної діяльності класного керівника як засобу формування життєвої компетентності школярів (на прикладі позаурочної роботи).

Орієнтовний зміст: формування життєвої компетентності школярів – пріоритетне завдання виховання у сучасній школі; поняття про проектно-технологічний підхід у вихованні та проектну технологію виховання.

Дослідна робота: вивчити та узагальнити досвід роботи 1-2 класних керівників із застосуванням методу проектів у позаурочній діяльності; обґрунтувати їх значення для формування життєвої компетентності школярів.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 157 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...