Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 16. Переконування як метод морального виховання учнів молодшого шкільного віку



Завдання дослідження: з’ясувати стан проблеми у педагогічній теорії і практиці; розкрити сутність та завдання морального виховання учнів молодшого шкільного віку; дати теоретичне обґрунтування ролі переконування як методу морального виховання учнів молодшого шкільного віку; розробити рекомендації для вчителів щодо застосування методу переконування у моральному вихованні молодших школярів.

Орієнтовний зміст: метод переконування: сутність та шляхи реалізації у виховному процесі; вимоги до застосування методу переконування; врахування вікових особливостей учнів молодшого шкільного віку під час застосування методу переконування.

Дослідна робота: виявити та експериментально перевірити педагогічні умови підвищення ефективності впровадження методу переконування в процес морального виховання учнів молодшого шкільного віку.

Тема 17. Етична бесіда як метод морально-етичного виховання молодших школярів

Завдання дослідження: визначити роль та особливості застосування етичної бесіди в системі загальних методів виховання; розкрити методику підготовки та проведення етичних бесід з учнями молодшого шкільного віку.

Орієнтовний зміст: Завдання та зміст морально-етичного виховання молодших школярів. Місце етичної бесіди в системі загальних методів виховання. Методика підготовки і проведення етичної бесіди.

Дослідна робота: визначити коло основних етичних понять для одного із початкових класів на основі програми “Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів…..”; розробити методику і виявити в цьому класі рівень сформованості етичних понять школярів; підібрати тематику етичних бесід та провести кілька з них; зробити висновки та запропонувати рекомендації щодо проведення етичних бесід у молодших класах.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 293 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...