Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 11. Педагогічна підтримка важковиховуваних дітей у діяльності класного керівника



Завдання дослідження: на основі вивчення психолого-педагогічної та методичної літератури розкрити сутність понять “педагогічна підтримка” та “важковиховувані діти”; схарактеризувати типи важковиховуваних дітей; розкрити сутність технології педагогічної підтримки (за О.Газманом).

Орієнтовний зміст: важковиховуваність як психолого-педагогічна проблема; педагогічна підтримка: сутність та етапи здійснення у загальноосвітній школі; особливості педагогічної підтримки важковиховуваних дітей.

Дослідна робота: узагальнити досвід роботи учителів однієї зі шкіл; виокремити та узагальнити ефективні методи і прийоми педагогічної підтримки важковиховуваних дітей; розробити методичні рекомендації учителям щодо ефективного забезпечення педагогічної підтримки важковиховуваних учнів.

Тема 12. Виховання відповідальності в учнів молодшого шкільного віку у взаємодії сім’ї та школи

Завдання дослідження: на основі вивчення психолого-педагогічної та методичної літератури розкрити сутність поняття “відповідальність”; визначити критерії, показники та рівні вихованості відповідальності молодших школярів; узагальнити ефективні форми та методи виховання відповідальності в учнів молодшого шкільного віку у взаємодії сім’ї та школи.

Орієнтовний зміст: відповідальність як психолого-педагогічна проблема; характеристика форм та методів взаємодії сім’ї та школи у вихованні відповідальності в учнів молодшого шкільного віку; експериментальна перевірка умов оптимізації виховання відповідальності в учнів молодшого шкільного віку у взаємодії сім’ї та школи.

Дослідна робота: обгрунтувати та експериментально перевірити педагогічні умови оптимізації виховання відповідальності в учнів молодшого шкільного віку у взаємодії сім’ї та школи.

Тема 13. Робота класного керівника з педагогічно занедбаними дітьми

Завдання дослідження: на основі вивчення психолого-педагогічної та методичної літератури розкрити сутність понять “ педагогічно занедбані діти” та причини їх появи; схарактеризувати показники та рівні педагогічної занедбаності учнів; дати характеристику системі роботи класного керівника з виявлення педагогічно занедбаних дітей; вивчити та узагальнити ефективні форми і методи роботи з педагогічно занедбаними дітьми.

Орієнтовний зміст: педагогічно занедбані діти як психолого-педагогічна проблема; показники та рівні педагогічної занедбаності учнів; особливості роботи класного керівника з педагогічно занедбаними учнями.

Дослідна робота: узагальнити досвід роботи класного керівника однієї зі шкіл з педагогічно занедбаними учнями; виокремити та узагальнити ефективні методи і прийоми роботи класного керівника з педагогічно занедбаними дітьми





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 403 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...