Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Народне волевиявлення



Держава і суспільство воліють жити без касти недоторканих.

Оскільки у національній Україні політичні партії відсутні, вибори відбуваються тільки за можаритарною системою. Національні Збори України ухвалюють Закон про вибори та ротацію депутатів. Встановлюється квота чисельності депутатів у місцеві парламенти (колегії) та Національні Збори. Народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдуми, народну та місцеву ініціативи тощо.

За усіма законами виборча система в Україні має грунтуватися на таких основоположних принципах:

1. Норми представництва етносів у виборних структурах державної влади та органах самоврядування мають бути твердими і незмінними, на кожні 5 років (умовно).

2. Норми представництва забезпечуються всією системою влади та громадськості.

3.Категорична заборона антидержавної, антиукраїнської агітації та пропаганди; міжнаці- ональних суперечок, всілякої ксенофобії.

4.Заборона втручання у виборчі процеси закордонних комівояжерів, політтехнологів, спецслужб.

5.Вважати кримінальним злочином підкуп виборців, обман їх, маніпулювання людською свідомістю заради отримання голосів виборців.

6. Категорична заборона допуску до балотування в депутати осіб, які виступають з про- грамами, що суперечать Конституції України, зокрема про державну двомовність, подвійне громадянство, відновлення СРСР, федералізацію України тощо.

7.Заборона балотування у депутати бізнесменів усіх рівнів, з метою запобігання системі використання важелів влади у корисливих цілях (навмисне повторюємо).

8. У виборчих змаганнях заборонити кандидатам у депутати ображати суперників, поши- рювати неправдиву інформацію, поводити себе брутально стосовно виборців, органів та осіб державної влади, виборчих комісій.

9. Виборча агітація має обмежуватися тільки програмними засадами або особистими проєктами стосовно майбутньої депутатської діяльності.

10. Оскільки усі політичні партії скасовуються, потрібно заборонити колишнім членам політичних партій антиукраїнського спрямування перебувати на керівних посадах нової влади(люстрація).

11. Виборці мають право безперешкодно відкликати депутата, групу депутатів, цілу фракцію і весь склад будь-якої установи, якщо для цього є вагомі причини. До таких причин належать: антидержавна, антинаціональна діяльність, корупція, шахрайство, нечесність депутатів, злочини та інші аналогічні вчинки, які ганьблять честь депутата, установи і держави. Процедура відкликання депутатів повинна бути унормована простим законом прямої дії.

Українська Національна Ідея цілком логічно має містити у собі право української держави позбавляти виборчого права тих, хто сповідує ворожу щодо незалежної України ідеологію і практику. Більше того, тут повинна діяти жорстка політика протекціонізму національних інтересів України.

Всенародні вибори мають відбуватися одночасно:

а)на посаду Президента і Патріарха України, а також у Національні Збори; б) в органи місцевого самоврядування; в) суддів; г) в інші структури. Президент усіх віце-президе- нтів призначає сам без будь-якого узгодження з іншими державними структурми. Президенту надається виключне право формувати державний апарат управління на свій розсуд і під його персональну відповідальність.

Територіальна громада села, району, області (краю) обирає на відповідне місце основного депутата і резервного кандидата. Основний посідає депутатське крісло, а резервний працює з населенням на громадських засадах. Далі діє ротаційна система. Як тільки основний депутат допустив порушення закону чи обіцянок, територіальна громада відкликає його своїм рішенням і призначає резервного на основне місце.

Система виборів забезпечується територіальними громадами: сіл, селищ, районів, областей (країв). Балотуються на всі виборні посади тільки члени даної територіальної громади.

Законом про вибори визначається кількість депутатів по усіх виборчих установах: Національні Збори (в Палату депутатів та Сенат); крайові (обласні), міські, районні, селищні, сільські колегії. Територіальні громади висувають кандидатів як в центральні, так і місцеві виборчі установи та створюють виборчі комісії.

Центральна виборча комісія контролює діяльність місцевих виборчих комісій щодо дотри-мання процедури проведення виборів.

Виборча система має бути тільки мажоритарною, з повною інформацією про життя, дія-

льність, матеріальний стан кандидата, з документальними підтвердженнями здобутого багатства. Законодавчо затверджується відповідальність державної влади перед народом.

Візьмемо за приклад посаду президента.

Перший варіант. Відповідальною особою в державі за життя і безпеку країни має бути одна особа – президент. Для цього він наділяється надзвичайними повноваженнями по захисту суверенітету і незалежності держави. Це великі, але обмежені повноваження. Він одноосібно несе відповідальність за долю держави, країни, народу, нації і за свою долю як державного діяча і як громадянина України. Всенародне обрання Президента (Гетьмана) України або його призначення на посаду президента (за Конституцією) як лідера української нації, має відбуватися на підставі його поетапної програми дій на найвищій посаді, а саме: а) за перший рік буде зроблене (конкретний перелік); б) за другий рік буде здійснено (конкретний перелік) і так на 5 років. Минув рік. Президент звітує. Відкритий звіт – найкраща форма виявити позитивні та негативні дії за звітний період. Якщо результати діяльності президента не задовольняють ВННРУ, президент звільняється з посади. Його обов’язки тимчасово доручаються одному з віце-президентів. Має добрі справи - продовжується термін ще на один рік. Президент може перебувати на своїй посаді до самої смерті, якщо він виправдовує довіру народу.

Другий варіант. Відповідальними особами в державі за життя і безпеку країни визначаю- ться дві особи: президент і патріарх як верховні правителі. Їх обирають на підставі програм поетапних діянь на вищих державних посадах. Обидва в рівній мірі несуть відповідальність за долю держави, території, народу, сталий розвиток. Обидва звітують кожного року. Негативні показники у їхній діяльності дають право ВННРУ на усунення з посад обох, або одного з них. У цьому варіанті діє трисутнісна система (Нарід – Патріарх – Президент). Президент функціонує як світський керівник, патріарх як духовний керівник, ВННРУ як представник народу. Така система дає можливість здійснити прогрес у відродженні державно-національної справедливості.

Для повнішого уявлення про сутність національної держави звернемо увагу читача на зміст окремих сфер життєдіяльності влади і суспільства.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 229 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...