Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правосуддя



Систему правоохоронних органів очолює віце-президент України.

Правовий порядок ґрунтується на основоположному принципі: перед законом усі рівні від

пересічного громадянина до Президента включно. Правом недоторканості в національній Україні ніхто не наділений. Діють засади справедливості, захисту честі та гідності української людини, утвердження морального, здорового способу життя, недопущення фальсифікаційу судових процесах.

Не повинно бути інституту призначення суддів на пожиттєвий термін перебування на посаді.Судді усіх рівнів обираються народом чи населенням відповідних регіонів на посади без зазначення терміну перебування на них. Суддя може обіймати посаду навіть пожиттєво, якщо він бездоганно виконує свої обов’язки. У тих же випадках, коли суддя порушує закони, виносить неправові рішення, він негайно звільнється з посади і може притягатися до відповідальності.

Потребуває введення в життя суду присяжних.

За особливо тяжкі злочини, як виключення, застосовується смертна кара, більш м’яка кара – пожиттєве позбавлення волі.

В державі справедливого типу законність має так формулюватися, щоб вона мала одноз

начне тлумачення і була чітко дотримувана. Кожен учасник державного управління, законотворення, правового забезпечення має діяти у відповідності з чіткими визначеннями та приписами. Найменше порушення закону повинно негайно каратися. Такі норми доволі обґрунтовано сформульовані в спорті, напрацьована система дотримання правил. Кожне порушення карається миттєво, без будь-яких волокит. Незаконослухняний громадянин, незалежно від державно-суспільного становища (пересічний член суспільства чи президент держави) за порушення закону чи моральної норми отримує перше попередження, а вже друге попередження тягне за собою позбавлення посади, а то й може бути притягнутим до кримінальної відповідальності.

Інститут недоторканості скасовується. Ніхто в національній Україні не може перебувати поза законом: ні Президент України, ні пересічний громадянин. Недоторканість людині дарує тільки Бог за бездоганну життєву поведінку на складному шляху буття.

Правосуддя в Україні здійснюється виключно судами, на принципі верховенства права. Юрисдикція судів поширюється на всі правові відносини, що виникають у державі. Система судів в Україні будується за адміністративно-територіальним принципом.
Судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України.
Правосуддя здійснюють професійні судді. Вони не можуть належати до політичних організацій та профспілок, брати участь у будь-якій політичній діяльності, мати представницький мандат, обіймати будь-які інші оплачувані посади, виконувати іншу оплачувану роботу, крім наукової, викладацької та творчої.
На посаду судді може бути призначений громадянин України, не молодший двадцяти восьми років, який має вищу юридичну освіту і стаж роботи у галузі права не менш як п’ять років, проживає в Україні не менш як десять років та володіє державною мовою.
Вищим судовим органом України є Верховний Суд України.
Нація, формуючи Українську Національну Ідею, сама себе також зобов’язує виконувати вимоги, закладені в Українську Національну Ідею.

За не виконання умов і установок Української Національної Ідеї людина української нації має нести певну відповідальність. Цю відповідальність треба передбачити у законі. Найвищою карою за зраду нації має бути встановлена смерть; за шахрайство, привласнення чужої власності – конфіскація майна не тільки у винного, а й у всіх родичів, на яких записана чужа власність.

Потрібні найжорстокіші покарання за корупцію, хабарі, за моральне розбещення молоді, підлітків, за наркоманію;за проституцію, пияцтво; за куріння дівчат і жінок, сквернослів'я.
Відповідно до закону діють апеляційні та місцеві суди.

Основними засадами судочинства є:
1) рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом;
2) змагальність сторін;
3) забезпечення обвинуваченому права на захист;
4) гласність судового процесу та повне його фіксування технічними засобами;
5) забезпечення апеляційного та касаційного оскарження рішення суду, крім випадків, встановлених законом;
6) обов'язковість рішень суду;
Прокуратура України становить єдину систему, діє на підставі закону.






Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 123 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...