Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Самоорганізація нації



Самоорганізація української нації протягом віків найяскравіше, найвипукліше проявилася у культурі: мова, пісня, танець, обряди, традиції, вірування, задовго до Р.Х.– у символіці, світогляді, які не зникли й у наші часи. Українська символіка суттєво відрізняється від ін-ших народів і має під собою світоглядне підґрунтя. Усе це є дорогими скарбами як давніх, так і сучасних українців, а тому служили і служать національній єдності, самоорганізації.

Українська Національна Ідея є теоретичним і водночас прикладним інструментом самоорганізації Української Нації. Вона базується на науковому системному аналізі суспільного процесу, де «пануючим моментом» є не економічний продукт, який потім привласнюють можновладці, а продукт персонномічний ­– продукт цілеспрямованого розвитку особистості рядових громадян з їх здоров'ям, духовністю, добробутом і соціальним статусом. (“Від політики економічної – до персонномічної”, журнал “Віче”, квітень, 2005 р.). Це вимагає відповідного рівня активності громадян у захисті своїх прав. Визначальними для оцінки державного чиновника мають бути не економічні показники, а індекси розвитку людського потенціалу.

У сучасних умовах Народна Рада України закликає українців до самоорганізації нації шляхом утворення українських колективів на підприємствах, у територіальних громадах з метою захисту українських інтересів. Водночас має відбутися обрання лідерів цих колективів, а також:

1. Лідерів сільських, селищних, містечкових українських громад.

2. Районних лідерів – представниками первинних громад.

3. Обласних лідерів - представниками районних громад.

4. Лідера нації – представниками обласних громад.

Складаються програми і плани діяльності на малу і велику перспективи, розгортається практична робота.

Як системоутворююча основа суспільства і держави, українська нація має утворити свій національний центр, який би контролював діяльність влади (центральної та самоврядної), займався національною ідеологією серед членів нації. У цих умовах «Армія Порядку» повинна мати свої самоврядні добровільні управлінські структури:

а) національну раду; б) моніторинговий комітет за діями органів державної та самоврядної влади, включаючи вибори; в) штаб дружинників по підтримці правопорядку у кожній са-моврядній структурі; г) допомогти національним меншинам організувати свої етнічні управлінські центри.

Кожна етнічна група в Україні має утворити свої самоврядні управлінські органи, які б захищали власні інтереси на українській території. Кримсько-татарський народ уже має свої самоврядні служби.

Національний розвиток у сучасних умовах без орієнтації на Українську Національну Ідею – неможливий. Нація не знає, що робити. Не знає, як обрати гідну людину на становище Лідера нації. Нація перебуває у глухому куті. Її потрібно навчати національній та політичній поведінці. Усі ці норми поведінки перебувають у Національній ідеї.

Кожна нація має природну мету – бути вільною у власній державі

Cамоорганізація української нації в умовах незалежної держави (1991-2013) не втратила свого значення й актуальності, бо нація ще має дуже багато нерозв’язаних проблем, які стосуються осмислення свого місця у сучасній державі і Світі, вирішувати проблему – як побудувати Велику Україну, як зберігати культуру в умовах тотальної глобалізації, як ввести у дію Національну Ідею, змінити брехливий бандитсько-антиукраїнський устрій на народний «Націократичний», виплекати національного Лідера, сформувати українську національну еліту та багато інших.

Українська нація має сповідувати правило: любити усе своє, захищати усе своє. І тоді ми будемо відкидати усе чуже, захищати своє (економіку, соціальні стандарти, мову, культуру….).

Перед українством стоїть невідкладна проблема: визволити зрусифікованих українців з російської шовіністичної ідеології, і приєднати їх до рідного, українського середовища, до рідної культури, до рідної мови…

У зорях небесних великий закон

Написаний, золотолитий,

Закон над закони: свій рідний край

Над усе ти повинен любити (Ян Неруда, з «Космічних пісень»)





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 210 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...