Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Українська етнічна територія – це територія, де проживають українці. Зрештою, це уся земна куля. Національна держава має піклуватися про своїх людей у всьому світі



Українська духовність – це виражений рідною етнічною мовою традиційний установочний емоційно смисловий зміст інформації про історичний шлях українців з його святинями, пошануванням Вселенських Сил і своїх предків, шаною до самих себе, своєї історії, своє сучасності, свого майбуття. Саме духовність і рідна мова є основою самоідентифікації особистості.

Вцілому формулу Української Національної Ідеї можна визначити як «Національна Україна». Розвиток української нації, розбудова її держави, інших суспільних інститутів, національної культури, статків, науки, міжнародного авторитету – такий зміст буття Національної України. Тільки на цьому шляху українська нація може існувати у світі як рівна серед рівних націй.

Українська Національна Ідея ставить перед нами питання і дає на них відповіді, а саме:

Хто винний у нашому тяжкому стані? Відповідь: Ми самі. Бо тільки ми самі маємо будувати як свою особисту соціальну мікросистему, так державну систему, своє національне суспільство.

Що робити? Відповідь: а) любити себе, поважати себе, свій народ, свою націю, рідну мову, духовну спадщину; давати об’єктивну самооцінку і самим виправляти свої помилки; б) постійно захищати українську націю, тобто самих себе.

3. Як робити? Єднатися навколо Української Національної Ідеї, єднатися у малі та великі групи, обирати своїх малих та середніх вождів та одного великого. І все стане на свої місця.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 153 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...