Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовка до гри. 2 - 4 команди шикуються в колони поодинці паралельно одна інший на відстані 2м



2 - 4 команди шикуються в колони поодинці паралельно одна інший на відстані 2м. Відстань між гравцями в колонах не менше 1м. Кожний гравець позначає своє місце кружком або хрестом. На відстані 6-8м проти кожної колони ставлять по стійці або булаві. Гравці, що стоять в колонах попереду, одержують по скакалці (або мотузку завдовжки 2м).

Опис гри. По сигналу гравці з скакалками біжать до своєї стійки, огинають її, і, повернувшись до своєї колони, подають один кінець скакалки гравцю, який стоїть попереду. Тримаючи скакалку за кінці, вони біжать уздовж своєї колони, один зліва, інший праворуч від неї, і проводять скакалку під ногами гравців всієї колони. Гравці в колонах перестрибують через мотузочок. Пара проводить мотузок до кінця колони, після чого перший гравець, який починав гру, залишається в кінці колони, а другий біжить з скакалкою до своєї стійки, огинає її, повертається до колони і передає один кінець скакалки наступному попереду тому, що стоїть. Удвох вони знову проносять скакалку під ногами всієї колони.

Гра продовжується до тих пір, поки ті, що всі стоять в колоні не пробіжать зі скакалкою до стійки та уздовж колони з партнером. Коли скакалку отримає гравець, що починав гру, він піднімає її вгору і подає команду «Струнко!». Вся колона приймає стійку «струнко». Виграє команда, гравці якої закінчили гру раніше й не мали штрафних балів (не зачіпали ногами мотузок).

Правила гри. 1. Кожного разу, коли попереду той, що стоїть зі скакалкою біжить до стійки, ті, що всі стоять в колоні пересуваються на одне місце вперед. 2. Якщо гравці, проводячи скакалку під ногами, відпустять її, то повинні почати проведення з того місця, де це відбулося. 3. Якщо гравець, що перестрибує через скакалку, зачепив її ногами, він одержує штрафне очко.

Примітка. Цю гру можна проводити тільки уздовж своєї колони без бігу до стійки і назад. В цьому випадку перший гравець відразу подає один кінець скакалки ззаду тому, що стоїть (другому), і вони удвох проводять мотузок до кінця.

Потім перший залишається в кінці, а другий біжить уздовж колони вперед і відразу передає кінець скакалки третьому гравцю, який стоїть попереду, і т.д.

Замість скакалки можна використовувати гімнастичну палицю.

«Стрибок за стрибком»





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 359 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...