Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовка до гри. На протилежних сторонах майданчика на відстані 10–20 м лініями відзначають «будинок» і «школу»



На протилежних сторонах майданчика на відстані 10–20 м лініями відзначають «будинок» і «школу». Вибираються двох хто буде водити – «морози», інші граючі – «діти». Гравці розташовуються в одну шеренгу за лінією будинку, а посередині майданчика – «на вулиці» стоять два мороза.

Опис гри. Морози звертаються до гравців із словами:

«Ми два брата молоді, Два морози молодецькі».

Один з них, указуючи на себе, говорить: «Я мороз – червоний ніс».

Інший:

«Я мороз – синій ніс».

І разом:

«Хто з вас зважиться

В шлях-доріжку пуститися?»

Всі граючі відповідають:

Не «боїмося ми загроз

І не страшний нам мороз!»

Після цих слів граючі біжать з будинку в школу (за межу на іншій стороні). Морози ловлять і «заморожують» перебігаючих. Засалені зараз же зупиняються і стоять нерухомо на тому місці, де їх заморозив мороз.

Потім морози знову звертаються до гравців з тими ж словами, а гравці, відповівши, перебігають назад в будинок, по дорозі виручаючи «заморожених гравців»: доторкаються до них рукою, і ті приєднуються до решти гравців. Морози заморожують перебігаючи гравців і тим самим заважають їм виручати «заморожених». Удруге морози не говорять весь речитатив, а тільки останні фрази «Хто з вас зважиться в шлях-доріжку пуститися?».

Після двох перебігань вибирають нових морозів з не спійманих гравців, а спійманих підраховують і відпускають. Гра починається спочатку.

Тих, що водять міняють 3–4 рази. В кінці гри називаються гравці, що не попалися морозам жодного разу, а також краща пара морозів.

Правила гри. 1. Гравці вибігають з будинку тільки після слів «І не страшний нам мороз». 2. Вибігши з будинку, не можна бігти назад або затримуватися в будинку. В тому і іншому випадку гравець вважається упійманим. 3. Упійманий залишається на тому місці, де його піймали – «заморозили».

«Лисиця і кури»

Місце проведення: спортивний зал, спортивний майданчик.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 375 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...