Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовка до гри. На протилежних сторонах майданчика або залу відзначають лініями два «будинки» на відстані 15–20 м один від одного



На протилежних сторонах майданчика або залу відзначають лініями два «будинки» на відстані 15–20 м один від одного. Між будинками посередині майданчика стає гравець, що водить. Решта граючих знаходиться на одній стороні майданчика, за лінією біля будинку.

Якщо гра проводиться на великому майданчику, треба обмежити її з боків, прокресливши лінії приблизно на відстані 8–10 м одна від одної.

Опис гри. Що водить, стоячи посередині обличчям до граючих, голосно вимовляє: «Раз, два, три!» Всі гравці говорять хором:

«Ми – веселі хлопці! Любимо бігати і грати, Ну, спробуй нас наздогнати!»

Після цього всі діти перебігають на протилежну сторону за лінію іншого будинку. Той, що водить ловить тих, що перебігають. Спіймані відходять убік. Коли всі діти перебіжать, той, що водить знову каже: «Раз, два три!» – а всі, сказавши чотири рядки, біжать в перший будинок. Упіймані знову відходять убік. Після 2–3 перебігань (за домовленістю) підраховують упійманих, вибирають того, що нового водить з тих, кого не упіймані, а спіймані включаються в гру, і все починається спочатку.

Гра проводиться 3–4 рази, після чого називаються діти, які жодного разу не були спійманими і ті, які краще водять, які зуміли піймати більше гравців.

Правила гри. 1. Перебігати на іншу сторону можна тільки після слів «Нас наздогнати». 2. Не можна, вибігши через лінію будинку, повертатися назад; гравець, що поступив так, вважається упійманим. 3. Піймати – значить доторкнутися до граючого. 4. Той, що водить може ловити тих, що втікають тільки до лінії будинку, за лінією засалений гравець упійманим не вважається.

«Гуси-Лебеді»

Місце проведення: спортивний зал, спортивний майданчик.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 319 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...