Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовка до гри. В кутку майданчика або зали обкреслюють коло діаметром 1-2 м- «кубло совушки»



В кутку майданчика або зали обкреслюють коло діаметром 1-2 м- «кубло совушки». Біля кола ставиться лавка. З граючих вибирається гравець, який водить – «совушка», інші – «польові мишки». Совушка стає в своєму «кублі», а мишки розміщуються по всьому залу біля стін - в «нірках».

Опис гри. Керівник говорить: «День!» Всі мишки вибігають на середину зали, бігають, пристрибують. Совушка сидячи спить в кублі. Керівник говорить: «Ніч!» Всі мишки завмирають на місці, а совушка прокидається, «вилітає» на полювання і дивиться, хто з граючих ворушиться. Якщо совушка помітить, що хто-небудь з мишей ворухнеться, вона забирає його до себе в кубло. Совушка ловить до тих пір, поки керівник не подасть команду «День!». По сигналу «День!» совушка відлітає до себе в кубло, а не упіймані мишки починають бігати і пустувати до сигналу «Ніч!». Коли в кублі опиниться 3—5 спійманих мишей, вибирається нова совушка з не спійманих, найобережніших, спритних мишок. І так грають кілька разів. На закінчення наголошуються жодного разу не спіймані мишки і найбільш наглядові совушки, що зуміли швидше за інших піймати мишей.

Правила гри. 1. Коли совушка виходить на майданчик, мишкам ворушитися не дозволяється. За спиною сови мишки можуть міняти позу, але так, щоб совушка цього не помітила. 2. Спіймані мишки сидять на лавці — в кублі совушки і не беруть участь в грі до зміни нової совушки. 3. По сигналу керівника «Ніч!» совушка обов'язково повинна відлетіти до себе в кубло.

«Група, струнко!»

Місце проведення: спортивний зал, спортивний майданчик.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 354 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...