Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 3: Об'єкти, система, принципи організації і функціонування криміналістичних обліків. Способи реалізації даних обліків у розшуку осіб, предметів, у розкритті злочинів



ВІДПОВІДЬ: Об'єкти, які підлягають криміналістичній реєстрації та криміналістичному обліку - це обвинувачені, що були заарештовані; особи, затримані за бродяжництво, жебракування; особи, які вчинили злочин, але звільнені у зв'язку із вжиттям заходів громадського впливу або через обставини, що змінилися; засуджені особи; невідомі злочинці, які переховуються від суду та слідства, від відбування покарання; особи, які пропали безвісті; хворі, які перебувають у лікувальних установах, будинках престарілих, дитячих будинках і через свій стан не можуть повідомити персонографічні дані; невпізнані трупи осіб, які загинули внаслідок злочинів, нещасних випадків і померлих громадян; крадена, втрачена, вилучена та добровільно здана зброя; викрадені та загублені, а також вилучені у затриманих речі; номерні речі та вироби, пов'язані із злочинами; автотранспортні засоби, належність яких не встановлена (безхазяйний транспорт); паспорти — викрадені, втрачені, такі, що належать злочинцям, а також бланки викрадених паспортів і ін.

Кримінальну реєстрацію здійснюють органи МВС: Головне інформаційне бюро (ГІБ) МВС України; Криміналістичний центр МВС України; інформаційні центри (бюро), головних управлінь та управлінь МВС України в областях; міські, районні, транспортні (лінійні) органи внутрішніх справ. Кожний з названих органів має свої види обліку.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1561 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...