Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 5: Дослідження машинописних текстів. Розшук та ідентифікація друкарської машинки



ВІДПОВІДЬ: Дослідження машинописних текстів має основне завдання - встановлення конкретного екземпляру друкарської машинки, на якій він віддрукований, а інколи і встановлення виконавця. Для ідентифікації особи за зразками машинописного тексту використовуються три групи ознак: письмова мова (стиль, лексика, граматика), топографія (особливості розташування машинописного тексту на папері), дактилографія (особливості техніки друку). Для ототожнення друкарських машинок досліджуються характерні та стійкі їх ознаки, які притаманні конкретному виду, типу машинки і кожному окремому екземпляру. Ці ознаки обумовлені як особливостями зовнішньої будови шрифту друкарської машинки, які відображуються у тексті, так і особливостями взаємодії окремих її частин, які мають проявлятися у просторовому розташуванні віддрукованих письмових знаків на папері.

ПИТАННЯ 6: Дослідження поліграфічної продукції. Встановлення виду, способу друку та особливостей використаних засобів (друкарських форм) з метою розшуку місця виготовлення досліджуваного матеріалу.

ВІДПОВІДЬ: Дослідження поліграфічної продукції має за мету: 1) встановлення способу друку; 2) встановлення єдиного джерела походження друкарських текстів, які виготовлені за допомогою поліграфічної техніки; 3) встановлення конкретного обладнання, на якому віддрукований текст. Для ідентифікації поліграфічного обладнання потрібне надання зразків печатних текстів. 3 відомих способів оперативної поліграфії найбільшу небезпеку для використання у злочинних намірах становлять електрографічний. Він відрізняється високою якістю виготовлення копій безпосередньо з оригіналу без будь-якої попередньої підготовки оригіналу. На відміну від оперативної поліграфії типографський друк здійснюється за допомогою спеціальних друкарських форм. В залежності від способу їх виготовлення та способу отримання за їх допомогою відбитків тексту на папері розрізняють високий, глибокий та плоский друк.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1511 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...