Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 5: Трасологічна експертиза слідів і об'єктів, підготовка матеріалів для її проведення



ВІДПОВІДЬ: З а допомогою трасологічної експертизи розв'язуються ідентифікаційні та діагностичні задачі. Щодо ідентифікаційної задачі то у межах трасологічного дослідження вона може бути вирішення у дактилоскопії з наданням категорійної відповіді. До самостійних видів трасологічної експертизи належить так звана ідентифікація «цілого по часткам», тому, що у слідчій практиці часто стикаються з необхідністю відповіді на питання: «Чи не складали частини будь-якого виробу раніше єдине ціле?». Наприклад, чи являються фрагменти скла, які виявлені на місці ДТП, фрагментами скла фари розсіювача конкретного автомобіля. Така ідентифікація за допомогою трасологічних методів можлива при наявності загальної лінії поділу. Експерту для проведення досліджень представляють сліди у натуральному вигляді (інколи зі слідом-носієм) або їх копії (зліпки, відбитки, фотознімки тощо). Вилучення зразків, яке потребує спеціальних знань у будь-якій галузі науки, техніки, необхідно проводити за участю спеціаліста (наприклад, отримання зліпків щелепи).

При призначенні неідентифікаційних трасологічних експертиз, перед якими головним чином ставляться питання про механізм слідоутворення, повинні бути представлені відомості про місце знаходження слідів, для чого до постанови про призначення експертизи можуть додаватися схеми, плани, фото - таблиці тощо.

ТЕМА 7 ІДЕНТИФІКАЦІЯ ОСОБИ ЗА ОЗНАКАМИ ЗОВНІШНОСТІ (ГАБІТОСКОПІЯ)





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 961 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...