Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація МІС



Загальні положення

МІС — це спеціалізоване ППЗ, призначене для вирішення медичних завдань. Історично склалося так, що програми для потреб медицини отримали назву МІС. Виходячи з визначення поняття базової інформатики, інформаційна система — це сис­тема, у якій присутні інформаційні процеси (зберігання, пере­дача, перетворення інформації). Під терміном "система" ро­зуміють безліч взаємозалежних об'єктів, організованих пев­ним чином в єдине ціле. Підсистема — система, що є частиною іншої системи. Таким чином, МІС — це ППЗ, призначене для керування різними процесами в охороні здоров'я, включаючи медичні апаратні засоби. МІС вирішують поточні й перспек­тивні завдання охорони здоров'я та виконують комп'ютерну підтримку роботи медичних працівників різного рівня: керів­ників системи охорони здоров'я, лікарів, середнього медперсо­налу. Основним завданням МІС є забезпечити оперативний до­ступ персоналу до актуальної інформації з робочого місця будь-якому фахівцеві закладу з урахуванням прав доступу.

Від найпростіших тестових діагностичних програм до по­тужних багатомодульних систем — такий шлях розвитку цього програмного забезпечення. Це і візуально-діагностичні ком­плекси, і автоматизовані програми професійного огляду, і ком­плекси, що моделюють лікувальний процес, і медичні інфор­маційно-пошукові системи в реєстратурі та в мережі Інтернет тощо.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 869 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...