Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Шляхи вирішення проблеми



Питання розвитку інформатизації охорони здоров'я в Укра­їні може бути вирішене лише в разі розробки нормативно-правової бази з питань організації та врегулювання відносин у цій сфері, удосконалення інформаційної інфраструктури галузі (створення інформаційно-телекомунікаційної мережі охорони здоров'я, упровадження електронного документообігу й елект­ронного підпису, формування інформаційно-аналітичної системи галузі, концентрації науково-технічного потенціалу галузі на створенні сучасних високотехнологічних інформацій­них технологій, медичних програмних та апаратних засобів, створення системи медичних електронних ресурсів і забезпечення до них доступу для медичних працівників і громадян), реорганізації системи підготовки й перепідготовки медичних працівників на основі сучасних тенденцій розвитку інформа­ційних технологій і технологій навчання, ефективного міжнародного співробітництва.

У питаннях інформатизації охорони здоров'я, розвитку телемедицини, дистанційної освіти, створення розгалужених баз даних Україна істотно відстає від країн Європейського Союзу. Альтернативи інформатизації охорони здоров'я не існує, мож­на говорити лише про різні темпи її впровадження, що зале­жить як від рівня фінансування, так і від професійної підготов­ки медичних працівників.

Ризиків, пов'язаних із втіленням Концепції, практично не існує, за винятком форс-мажорних обставин. Упровадження Концепції дасть можливість істотно заощадити гроші за раху­нок зменшення чисельності паперових статистичних форм у закладах охорони здоров'я, консультування тяжких хворих без перевезення їх за кордон або у високоспеціалізовані ліку­вальні заклади України, підвищити якість підготовки лікарів, розвантажити робочий час лікарів і підвищити їхню увагу до пацієнтів, скоротити терміни надання невідкладної допомоги.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 469 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...