Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура МІС



Будь-яка МІС — це система роботи з медичною інформа­цію, що може надходити в реальному часі або зберігатися в базі даних. Без бази даних не може обійтися жодна інформаційна система. Наявність бази даних дає змогу застосовувати стандартні процедури обробки файлів. МІС, як і кожен її автономний блок, складається з обов'язкових програмних модулів:

— модуля збирання інформації;

— бази даних;

— модуля обробки й аналізу даних;

— модуля управління документообігом;

— модуля управління медичними апаратними засобами.

Інтелектуальні інформаційні системи крім перерахованих модулів мають базу знань. Сучасні системи бувають різних маштабів: масштабу ЛПЗ, корпорації, міста, регіону, держави.

Сучасні МІС складаються з окремих блоків (підсистем), здатних працювати автономно або в сукупності з іншими блоками (підсистемами) через локальні чи глобальні мережі. ПК користувачів МІС (від одного до кількох) утворюють АРМ. За допомогою АРМ забезпечується доступ до інформаційної системи для кожного медичного працівника (лікаря, фельдшера, лаборанта, медичної сестри). Будь-яке АРМ спеціалізоване для виконання конкретних професійних завдань і роботи зі встановленою медичною документацією. Забезпечує роботу всіх блоків головний комп'ютер (центральний), який відповідає за виконання найважливіших і найвідповідальніших операцій і в такий спосіб виступає його основним обчислювальним ресурсом. Система забезпечує інформаційну підтримку всіх служб медичного закладу — від документообігу та фінансового обліку до ведення клінічних записів про пацієнта, інтеграцію з медичним обладнанням і підтримки прийняття рішень. МІС включає: автоматизовані системи керування, медичні інфор­маційно-пошукові системи, медичні інформаційно-довідкові системи, медичні лабораторні інформаційні системи, системи передачі медичних даних, інтелектуальні інформаційні систе­ми тощо.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1543 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...