Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задачі організації ремонтного господарства



В процесі роботи обладнання втрачає робочу якість, головним чином, через зношення і руйнування окремих деталей або їх поверхневих шарів, внаслідок чого знижується точність, потужність і продуктивність обладнання.

Для компенсації зносу і підтримання обладнання в нормальному працездатному стані необхідно своєчасно замінювати зношені частини або відновлювати їх початкові властивості і розміри, проводити регулювання і вивірку всіх координат агрегату, тобто проводити ремонт.

Знос обладнання в процесі його експлуатації і погана організація його ремонту приводять до збільшення простою в ремонті, до погіршення якості обробки і зростання браку, а також до збільшення витрат на ремонт.

Несвоєчасний ремонт обладнання може привести до передчасного виходу його із ладу або значного скорочення терміну служби. Скорочення терміну служби тягне за собою неповне відшкодування амортизаційних відрахувань і збільшення потреби у відповідних видах обладнання.

Про значення раціональної організації ремонту обладнання можна судити з наступних цифр. Витарти на ремонт обладнання складають 12-18% загальної суми цехових накладних витрат або 6-8% собівартості продукції машинобудівних заводів. Щорічні витрати на ремонт і обслуговування обладнання складають 10-25% від його вартості.

Отже, основними завданнями організації і планування ремонтного господарства є:

1) забезпечення постійної нормальної працездатності обладнання;

2) скорочення часу витрат на ремонт.

Успішному вирішенню цих завдань сприяє використання системи планово-попереджувального ремонту обладнання.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...