Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Патологічна анатомія



Слизова оболонка стравоходу вкрита багатошаровим плоским незроговілим епвтелієм. Гістологічно рак стравоходу, як правило, має плоскоклітинну бу­дову (зроговілий і незроговілий). Значно рідше спостерігаються скірозні, базальноклітинні, або залозисті форми (аденокістозний, мукоепідермоїдний) та змішаний залозисто-плоско клітинний рак.. Найчастіше виникає в ділянках фізіологічних звужень. За статистикою переважає розвиток раку в середньогрудному відділі стравоходу, потім в нижньогрудному та абдомінальному відділах. Дуже рідко зустрічаються пухлини в верхньогрудному та шийному відділах.

За характером росту зустрічаються:

І.Екзофітний рак (вузловий, грибоподібний, поліпоподібний. блюдцеподібний)

2. Ендофітний рак (дифузний, виразковий, виразково-інфільтративний)

3. Склерозуючий рак (циркулярне звужує просвіт органу)

4. Змішаний рак

Метастазування раку стравоходу переважно відбувається лімфогенним шляхом. Відносно рідко спостерігаються гематогенні метастази в печінку, легені, кістки.

Місцеве поширення пухлини з проростанням в суміжні органи (аорта, бронхи, середостіння, легені) наступає досить рано і відбувається поширення пухлини шляхом безпосереднього переходу.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 142 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...