Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Увага! Враховуючи зміни, які періодично відбуваються у нормапшвно-правових актах, розміри добових, які випла­чуються відрядженому працівнику, у майбутньому можуть змінюватися!



Визначення кількості днів відрядження для виплати добо­вих проводиться з урахуванням дня вибуття у відрядження й дня прибуття до місця постійної роботи, що зараховуються як два дні.

При відрядженні працівника строком на один день або в таку місцевість, звідки працівник має змогу щоденно повертати­ся до місця постійного проживання, добові відшкодовуються як за повну добу.

Якщо відсутні відмітки в посвідченні про відрядження, то добові не виплачуються.

Підприємство за наявності підтверджуючих документів (в оригіналі) відшкодовує витрати відрядженим працівникам на най­мання жилого приміщення в розмірі фактичних витрат з ураху­ванням побутових послуг, що надаються в готелях (прання, чист­ка, лагодження та прасування одягу), за користування холодиль­ником, телевізором.

Працівникові, відрядженому в межах України, відшкодо­вується плата за бронювання місця в готелях у розмірі не більш як 50 відсотків його вартості за одну добу, згідно з поданими підтвердними документами в оригіналі.

Витрати на наймання жилого приміщення за час вимуше­ної зупинки в дорозі, що підтверджуються відповідними докумен­тами, відшкодовуються в порядку й розмірах, визначених вище. Витрати на проїзд до місця відрядження і назад відшкодо­вуються в розмірі вартості проїзду повітряним, залізничним, вод­ним і автомобільним транспортом загального користування (крім таксі) з урахуванням усіх витрат, пов'язаних із придбанням проїзних квитків і користуванням постільними речами в поїздах, та страхових платежів на транспорті.

Відрядженому працівникові відшкодовуються витрати на проїзд транспортом загального користування (крім таксі) до станції, пристані, аеропорту, якщо вони розташовані за межами населеного пункту, де постійно працює відряджений, або до місця перебування у відрядженні.

За наявності декількох видів транспорту, що зв'язує місце постійної роботи з місцем відрядження, адміністрація може запро­понувати відрядженому працівникові вид транспорту, яким йому слід користуватися. У разі відсутності такої пропозиції працівник самостійно вирішує питання про вибір виду транспорту.

Відрядженому працівникові відшкодовуються також вит­рати на проїзд міським транспортом загального користування (крім таксі) за місцем відрядження (згідно з підтвердними доку­ментами) відповідно до маршруту, погодженого керівником.

Відрядженому працівникові понад установлені норми компенсації витрат у зв'язку з відрядженням відшкодовуються також витрати на оплату податку на додану вартість за придбані проїзні документи, користування в поїздах постільними речами та наймання жилого приміщення, згідно з підтвердними доку­ментами в оригіналі.

У разі тимчасової непрацездатності відрядженого праців­ника йому на загальних підставах відшкодовуються витрати на наймання жилого приміщення (крім випадків, коли відряджений працівник перебуває на стаціонарному лікуванні) і сплачуються добові протягом усього часу, поки він не може за станом здо­ров'я приступити до виконання покладеного на нього службово­го доручення або повернутися до місця свого постійного прожи­вання, але на строк не більше двох місяців.

Тимчасова непрацездатність відрядженого працівника, а та­кож неможливість за станом здоров'я повернутися до місця постій­ного проживання повинні бути засвідчені в установленому порядку.

За період тимчасової непрацездатності відрядженому працівникові на загальних підставах виплачується допомога з тимчасової непрацездатності. Дні тимчасової непрацездатності не включаються до строку відрядження.

Відрядженому працівникові перед від'їздом у відрядження видається грошовий аванс у межах суми, визначеної на оплату проїзду, наймання жилого приміщення і добові. Протягом трьох робочих днів після повернення з відрядження працівник зобов'яза­ний подати авансовий звіт про витрачену у зв'язку з відряджен­ням суму. Разом з авансовим звітом подаються посвідчення про відрядження, оформлене в установленому порядку, і документи в оригіналі про наймання жилого приміщення та проїзд.

Витрати на відрядження відшкодовуються лише за наявно­сті документів в оригіналі, що підтверджують вартість цих витрат, а саме: транспортних квитків або транспортних рахунків (багаж­них квитанцій), рахунків готелів (мотелів), страхових полісів тощо.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...