Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рахунок 38 "Резерв сумнівних боргів" кореспондує



за дебетом з кредитом рахунків: за кредитом з дебетом рахунків:

36'Розрахунки з покупцями та 84"Інші операційні витрати"

замовниками" 94"Інші витрати операційної

71 "Інший операційний дохід"

Аналітичний облік на рахунку 38 "Резерв сумнівних боргів" ведеться в розрізі боржників чи за строками непогашення дебіторської заборгованості.

Нарахування суми резерву сумнівних боргів за звітний період відображається у звіті про фінансові результати у складі інших операційних витрат.

Виключення безнадійної дебіторської заборгованості за продукцію, товари, роботи, послуги з активів здійснюється з од­ночасним зменшенням величини резерву сумнівних боргів. У разі недостатності суми нарахованого резерву сумнівних боргів без­надійна дебіторська заборгованість за продукцію, товари, робо­ти, послуги списується з активів на інші операційні витрати. Су­ма відшкодування раніше списаної безнадійної дебіторської заборгованості включається до складу інших операційних доходів.

Поточна дебіторська заборгованість, не пов'язана з ре­алізацією продукції, товарів, робіт, послуг, що визнана без­надійною, списується з балансу з відображенням втрат у складі інших операційних витрат.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 392 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...