Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вирішіть справу по суті. В лютому 2004 р. Л. пред'явив позов до АТ «Тодак» про визнан­ня права на житлове приміщення і вселення



Завдання № 2

В лютому 2004 р. Л. пред'явив позов до АТ «Тодак» про визнан­ня права на житлове приміщення і вселення. Позивач зазначав, що їх сім'я з чотирьох осіб (він, батьки, молодший брат) проживали у двокімнатній квартирі, що належить відповідачу. Батьки шлюб розірвали, і матері в 1999 р. було надано двокімнатну квартиру, в якій вона поселилась з молодшим сином, оскільки двокімнатної квартири на двох осіб не надавали, мати включила до членів сім'ї і його - позивача, на той час неповнолітнього. Незважаючи на це, він залишився проживати з батьком, у грудні 2003 р. був призва­ний звідти на строкову військову службу. Того ж місяця його бать­ко помер.

Посилаючись на те, що відповідач не визнав за ним права на житлову площу в спірній квартирі, перешкоджає його вселенню туди, позивач просив суд задовольнити позов.

Зібраними у справі доказами підтверджено, що позивач зі спірної квартири не виселявся і постійно проживав до призову на військову службу. Це підтверджується показаннями свідків: лікарями поліклініки, вчителями, сусідами; особисті речі позива­ча на момент смерті батька знаходились у спірній квартирі. Батько позивача неодноразово звертався із заявою про прописку сина на свою житлову площу, де той фактично проживав.

Відповідач зазначав, що Л. був прописаний в іншій квартирі, вказував її адресу в окремих документах як місце своєї прописки, тому втратив право на спірну квартиру.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 408 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...