Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Яку консультацію має надати адвокат? Акціонерне товариство «Фінінвест» звернулося з позовом про визнання недійсним договору № 14 від 13.03.2005 р



Завдання № 4

Акціонерне товариство «Фінінвест» звернулося з позовом про визнання недійсним договору № 14 від 13.03.2005 р. про безоплат­ну передачу приміщення Київського радіозаводу фармацевтичній фірмі «Дарниця». В позовній заяві було сказано, що Київський радіозавод безпідставно передав приміщення, яке є державною власністю.

Окрім того, АТ «Фінінвест» 10.02.2003 р. уклав договір оренди спірного приміщення з Київським радіозаводом терміном до 31.12.2006р. Орендар виконує всі умови договору і підстав для його розірвання немає.

Міністерство промислової політики, до відання якого належить радіозавод, не давало згоду на безоплатну передачу спірного май­на.

Як вирішити спір?

Завдання № 5

Режко подарував своїй дружині сережки і каблучку з діаманта­ми вартістю десять тисяч гривень.

В подальшому між ними виник спір про поділ майна. Режко включив вимогу про те, що вказані ювелірні вироби також підля­гають поділу. Дружина Режко заперечувала проти цього і по­яснила, що спірні сережки і каблучка були подаровані на день народження в присутності свідків. Свідки підтвердили цей факт свої­ми показаннями в суді.

Яке рішення має винести суд?

Тема: Договір ренти. Договір довічного утримання.

Контрольні питання:

1. Поняття та ознаки договору довічного утримання (догляду)

2. Форма договору довічного утримання (догляду)

3. Сторони договору довічного утримання (догляду)

4. Предмет договору довічного утримання (догляду)

5. Права та обов'язки сторін за договором довічного утримання (догляду)

6. Способи забезпечення виконання договору

7. Особливості припинення договору довічного утримання (дог­ляду)





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 795 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...