Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пілатес



«Пілатес покликаний повернути Вам природну гнучкість та грацію, а також забезпечити навичками, котрі обов’язково відобразяться на Вашій ході, поставі, на тому, як Ви відпочиваєте та як Ви працюєте.»

Йозеф Пілатес

"Пілатес" - комплекс вправ для всього тіла, який розвиває гнучкість і рухливість. "Пілатес" - один із найбільш безпечних видів тренувань, походить від імені його творця - Джозефа Пілатеса. Жодні інші вправи не впливають на тіло настільки м’яко, одночасно зміцнюючи його. Тренування за системою "пілатес" такі безпечні, що фізіотерапевти та спортивні лікарі радять використовувати їх для відновлювальної терапії після травм хребта.

Пілатес (pilates) заснований на синтезі йоги та гімнастики. Базова його відмінність від більшості видів фітнеса у тому, що під час занять задіюється дрібна мускулатура, тобто глибоко лежачі «м’язи-інтелігенти» (поперечний м’яз черевного преса, м’язи тазового дна і багатороздільні м’язи хребта), які формують м’язовий каркас. Як розтлумачував учням сам Пілатес, найважливіше - це робота з «пауерхаусом», тобто з центральною віссю тіла, яка пролягає між тазом і грудною кліткою.

"Пілатес" зміцнює м’язи-стабілізатори, які виконують в нашому організмі роль своєрідного корсета, що фіксує правильне положення тіла (постави, внутрішніх органів). Вправи за системою "пілатес" особливо корисні жінкам, адже внаслідок їх виконання зміцнюються м’язи поперека, преса, таза, що особливо важливо в допологовий та пологовий періоди.

"Пілатес" розвиває координацію, покращує гнучкість, вчить рухатися красиво й граціозно. Заняття за системою "пілатес" корисні людям будь-якого віку й статі - усім, хто прагне добре виглядати і бути у відмінній формі. Несхожі одна на одну вправи вимагають надзвичайно точного, сконцентрованого, плавного та безпаузного виконання. Під час виконання вправ "пілатес" одночасно працює велика кількість м’язів, вони плавно розтягуються, стаючи довшими та більш підтягнутими. Окрім того в роботу включаються навіть дуже глибокі м’язові групи, які відіграють не останню роль у формуванні гарної фігури. "Пілатес" вимагає правильної та точної техніки, в той час як кількість повторів може бути мінімальною.

У чому ж перевага та незвичайність системи вправ "Пілатес", яка з кожним роком знаходить все більше й більше шанувальників?

Ø "Пілатес" розвиває гнучкість і силу цілих груп м’язів.

Ø "Пілатес" корисний навіть для тих, хто переніс травму хребта.

Ø "Пілатес" зміцнює тіло й загартовує дух.

Ø При будь-якому рівні підготовки можна підібрати оптимальні вправи.

Ø Не має вікових обмежень та протипоказань, якщо комплекс підібрати правильно.

Ø Кожен рух - це посил свідомості, тобто кожне скорочення м’яза контролюється мозком.

В українській мові слово «пілатес» з’явилося недавно, в кінці 1990-х. Але за минулі роки пілатес з екзотичного виду фітнесу перетворився в обов’язковий пункт розкладу будь-якого спортивного клубу.

Пілатес – це максимально безпечна програма вправ безударного навантаження, яка дає можливість розтягнути та зміцнити основні та дрібні м’язові групи. Під час заняття розвивається гнучкість суглобів, еластичність зв'язок, сила, координація, витривалість та моральна витримка. Надзвичайно м’яко діючи на тіло, система пілатес одночасно «припрацьовує» декілька м’язів. І саме такий підхід створює зовнішні зміни внаслідок внутрішніх.

При постійних і регулярних заняттях за методикою Пілатеса можна досягнути позитивних результатів у зміцненні м’язів живота, поперекового відділу хребта і тазових м’язів. Також покращеться рухливість суглобів і координація рухів, кровообіг і дихання. Людина, що займається пілатесом, рухається легко, її постава правильна і красива, вона більш упевнена у собі.

Пілатес включає вправи для всіх частин тіла. Пілатес розвиває координацію, покращує гнучкість, вчить рухатися красиво й граціозно. Заняття пілатесом корисні людям будь-якого віку і статі, всім, хто хоче добре виглядати і бути у відмінній формі. Несхожі один на одного вправи вимагають надзвичайно точного плавного без пауз виконання, а значить, високої концентрації на тому, що ви робите. Вправи пілатес дуже багатопланові, і включають в роботу велику кількість м'язів одночасно, вимагаючи правильної техніки виконання, а кількість повторень при цьому може бути мінімальною. Рухи в пілатес м'яко розтягують м'язи, роблячи їх довшими і стрункішими. Плюс до цього, в роботу включаються дуже глибокі м'язові групи, про існування яких ви навіть не замислювалися і не підозрювали, а вони грають не останню роль у формуванні гарної фігури. Все це сприяє ефективному відновленню фізичних сил організму, швидкому зняттю втоми, підвищенню працездатності, поліпшенню настрою, викликає енергійний підйом творчості й емоційного стану організму.

Музичний супровід надзвичайно підвищує емоційність занять. Пілатес особливо корисний студентам, які більшу частину навчання проводять сидячи. Скорочуються майже всі мускули, регулюється обмін речовин, судинна система прискорює свою роботу, організм відчуває навантаження. Під час занять у студентів покращується настрій, думки звільняються від повсякденних турбот, знімається стрес, адже музика – це потужний психотерапевтичний засіб.

Пілатес покращує показники розумової працездатності, позитивно впливає на психофізіологічний стан студенток. Наукове обґрунтування Пілатесу, дає можливість створити новітню ефективну систему фізичного виховання в вузах. Необхідне подальше проведення вільного часу студентів ВУЗу з застосуванням засобів фізичної культури і спорту. Застосування пілатесу у повсякденному навчальному і навчально-тренувальному процесі допоможе успішно розв’язати проблему стосовно показників стану здоров’я та розвитку фізичних можливостей організму.

Висновок.

До занять пілатесом можуть бути залучена не тільки молодь, а і усі бажаючі. Пілатес тренування рекомендують чоловікам, жінкам, спортсменам, танцюристам, пенсіонерам, вагітним, а також людям, що знаходяться на різних стадіях реабілітаційного періоду після травм і хвороб. Пілатес - комплекс вправ для всього тіла, який розвиває гнучкість і рухливість. Пілатес - один з найбезпечніших видів тренування. Ніякі інші вправи не надають настільки м'якої дії на тіло, одночасно зміцнюючи його. Тренування за системою Пілате настільки безпечне, що її використовують для відновної терапії після травм хребта.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 574 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...