Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правова основа системи корпоративної безпеки членів УСПП



Правову основу системи корпоративної безпеки членів УСПП становлять: Конституція України, Господарський кодекс України, Цивільний кодекс України, Закони України ”Про основи національної безпеки України”, Про адвокатуру”, “Про банки і банківську діяльність”, “Про державну таємницю”, “Про засоби масової інформації”, “Про захист інформації в автоматизованих системах”, “Про інформацію”, “Про Раду національної безпеки і оборони України”, “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”, “Про господарські товариства”, “Про захист від недобросовісної конкуренції”, “Про ліцензування певних видів господарської діяльності ”, інші нормативно-правові акти, які стосуються організації та забезпечення безпеки підприємств, захисту прав підприємців.

Правовий захист персоналу підприємств, матеріальних і економічних інтересів суб'єктів господарювання та їх клієнтів від протиправних посягань забезпечується на основі норм: Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів, Законів України “Про прокуратуру”, “Про Службу безпеки України”, “Про міліцію”, “Про оперативно-розшукову діяльність” тощо.

Основою Концепції корпоративної безпеки членів УСПП є також положення Громадянського проекту формування недержавної системи безпеки підприємництва, якими передбачаються механізми взаємодії та соціальне партнерство органів державної виконавчої влади всіх рівнів і впливових громадських організацій.

8. ОРГАНІЗАЦІЯ КОРПОРАТИВНОЇ БЕЗПЕКИ ЧЛЕНІВУСПП

Виходячи з мети, цілей та завдань Концепції корпоративної безпеки членів УСПП, створюється система корпоративної безпеки членів УСПП. Система має чотири рівні функціонування, які здатні повністю забезпечити безпеку кожного підприємства, незалежно від форми власності, створити умови для їх сталого розвитку.

Систему корпоративної безпеки очолює Президент УСПП.

В УСПП утворюється Рада УСПП з корпоративної безпеки (надалі Рада УСПП) – вищий колегіальний орган з питань безпеки та розвитку підприємств (Положення про Раду УСПП надається. Додаток № 1). Рада УСПП розробляє політику та стратегію нейтралізації загроз безпеки підприємств-членів системи корпоративної безпеки УСПП, надає допомогу у вирішенні відповідних питань в органах державної та виконавчої влади.

Реалізація політики корпоративної безпеки членів УСПП, стратегічних завдань нейтралізації загроз безпеці членів системи корпоративної безпеки УСПП безпосередньо покладається на віце-президента УСПП з безпеки. Віце-президент УСПП з безпеки здійснює відповідну роботу через департамент з корпоративної безпеки УСПП, підпорядковується президенту УСПП і звітує перед Радою УСПП. В період між роботою Ради УСПП він безпосередньо відповідає за ефективне функціонування системи корпоративної безпеки членів УСПП.

Департамент з корпоративної безпеки УСПП (надалі Департамент) – постійно діючий орган на який покладені завдання організації та надання допомоги підприємствам із створення та практичного використання системи безпеки. Департамент нараховує 5–7 осіб, які забезпечують організаційну роботу з питань безпеки центру і регіональних представництв УСПП та представників підприємств. Департамент діє за такими напрямами:

– організаційно-правове забезпечення безпеки підприємств-членів корпоративної безпеки УСПП;

– консультаційне забезпечення – надання консультацій з питань безпеки та сталого розвитку підприємств;

– аналітичне забезпечення – здійснення постійного моніторингу, аналізу та прогнозу виникнення загрози, ризиків та небезпек для членів системи корпоративної безпеки УСПП;

– інформаційний супровід – забезпечення підприємств необхідними матеріалами з питань організації та функціонування системи безпеки підприємств.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 385 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...