Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Принципи організації та функціонування системи корпоративної безпеки членів УСПП



Основними принципами організації та функціонування системи корпоративної безпеки членів УСПП є:

Комплексність. Забезпечення безпеки підприємств від можливих загроз всіма доступними законними методами, заходами й засобами; забезпечення безпеки інформаційних ресурсів; здатність системи до розвитку і удосконалення відповідно до змін умов функціонування.

Комплексність досягається: забезпеченням відповідного режиму та охорони; організацією діловодства, орієнтованого на захист відомостей, що становлять комерційну таємницю; заходами з підбору й розміщення кадрів; широким використанням технічних засобів безпеки і захисту інформації; розгорнутою інформаційно–аналітичною й детективною діяльністю.

Комплексність реалізується сукупністю правових, організаційних та інженерно–технічних заходів.

Своєчасність. Передбачає попереджувальний характер дій, що забезпечують певну міру безпеки.

Безперервність. Передбачає, що система безпеки, враховуючи перманентність загроз і ризиків ринкової економіки, повинна функціонувати постійно.

Активність. Передбачає наступальний характер заходів безпеки, спрямованих на попередження виникнення загроз.

Законність. Передбачає розробку системи безпеки на основі чинного законодавства України в сфері підприємницької діяльності, інформатизації й захисту інформації, приватної охоронної діяльності й інших нормативних актів щодо безпеки, затверджених органами державного управління в межах їх компетенції із застосуванням всіх дозволених методів виявлення та припинення правопорушень.

Обґрунтованість. Можливості та засоби захисту повинні бути реалізовані на сучасному рівні розвитку науки і техніки, обґрунтовані з погляду встановленого рівня безпеки й відповідати встановленим вимогам і нормам.

Економічна доцільність і порівняння можливого збитку й витрат на забезпечення безпеки. Затрати на участь у системі корпоративної безпеки членів УСПП надають нові можливості підприємствам, які, в умовах перманентних загроз і ризиків ринкової економіки, будуть стало розвиватися та отримувати додаткові прибутки.

Спеціалізація. Передбачається залучення до розробки й впровадження заходів і засобів захисту спеціалізованих організацій, найбільш підготовлених до конкретного виду діяльності із забезпечення безпеки, й тих, які мають відповідний досвід практичної роботи.

Взаємодія та координація. Означає здійснення заходів безпеки на основі чіткого взаємозв'язку відповідних структур безпеки членів системи корпоративної безпеки УСПП, функціонування єдиного банку даних, а також взаємодії з правоохоронними органами та органами державної влади.

Централізація управління. Передбачає самостійне функціонування системи корпоративної безпеки членів УСПП за єдиними правовими, організаційними, функціональними і методологічними принципами, а також централізоване управління діяльністю системи.

Колегіальність. Передбачає колективний пошук оптимальних шляхів, методів і засобів зниження ризиків та попередження загроз ринковій діяльності підприємств.

Добровільність. Означає, що керівництво кожного підприємства самостійно приймає рішення щодо приєднання до системи корпоративної безпеки членів УСПП. Суб’єкт має право на добровільний вибір: бути членом системи корпоративної безпеки УСПП чи забезпечувати безпеку власними можливостями.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 559 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...