Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічна і технологічна підготовка виробництва



Технічна підготовка виробництва це комплекс заходів, спрямованих на розробку і підготовку до випуску нового виробу. У загальному випадку вона включає до себе наукову (НПВ), конструкторську (КПВ), технологічну (ТПВ) і організаційну (ОПВ) підготовки виробництва (див. рисунок 1.4 ).

НПВ спрямована на проведення досліджень щодо виявлення можливості застосування в новому виробі новітніх досягнень фундаментальних наук

(фізики, хімії і т. ін.), а також розробка нових принципів функціонування різних машин.

КПВ ставить своєю метою розробку всієї конструкторської документації включаючи креслення складальних одиниць і деталей, всілякі інструкції з виготовлення, експлуатації і ремонту машини і тому подібні документи.

ТПВ це комплекс заходів щодо підготовки виробництва до випуску або ремонту нової продукції. Основними функціями ТПВ є відпрацьовування виробів на технологічність, проектування технологічних процесів, розробка і виготовлення засобів технологічного оснащення, організація всієї технологічної підготовки.

ОПВ включає роботи з планування виробництва, забезпечення його матеріалами, що комплектують вироби, тощо.

 
 






Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...