Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2. Основи базування



2.1 Класифікація поверхонь

2.2 Основи базування виробів

2.3 Класифікація баз і приклади їхньої реалізації

2.4 Умовні позначення баз у технологічній документації

2.5 Типові схеми базування

2.6 Правила вибору баз

Класифікація поверхонь

Уся множина поверхонь деталей зводитися до трьох видів:

- виконавчі;

- базові;

- вільні.

ВИКОНАВЧІ - поверхні, за допомогою яких виріб виконує своє службове призначення безпосередньо (поверхня шківа, що стикається з приводним пасом, поверхня різі в гвинтових механізмах, робоча поверхня зубів коліс, поверхні лопаток, що взаємодіють із робочим середовищем у твердому, рідкому, газоподібному станах, поверхні відбивачів світлових, теплових і інших потоків).

БАЗОВІ - поверхні, за допомогою яких визначається положення даного виробу у виробі більш високого рівня або положення інших виробів, що приєднуються до нього.

ВІЛЬНІ - поверхні, що не стикаються з поверхнями інших виробів, але визначають габарити, масу, жорсткість і інші параметри деталей. Ці поверхні можуть підлягати обробці, а можуть не оброблятися, тобто залишатися в стані вихідної заготовки.

Усі ці поверхні утворюють множину поверхонь, що сполучаються і не сполучаються. Перші виконують певні функції виконавчих або базових, другі – вільних.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 427 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...