Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вихідні положення, які використовуються при експлуатації виробів



Важною складовою частиною здійснення принципу взаємозамінності, яка обумовлює довговічність і економічну роботу виробів, є визначення необхідного комплекту запасних частин (деталей і складальних одиниць), які б забезпечували швидку заміну в процесі експлуатації зношених або зламаних деталей або складальних одиниць, яка зберігає вимагаєму працездатність машини в процесі тривалого часу. Для цього повинен бути проведений аналіз і виявлені «слабкі місця» виробу, тобто знайдені деталі і складальні одиниці, які в найбільшій мірі можуть бути зношені і впливають на експлуатаційні показники. В процесі експлуатації необхідно ретельно контролювати роботу машини і особливу увагу приділяти найбільш «слабким» елементам.

Ремонт зношуваних частин машин та інших виробів треба проводити на спеціальних ремонтних заводах шляхом їх заміни годними частинами.

Тому, для практичного здійснення принципу функціональної взаємозамінності виробів необхідна чітка система конструкторської, технологічної, метрологічної і експлуатаційної документації.

Питання для самоперевірки

1. Яких факторів потрібно додержуватися для забезпечення взаємозамінності?

2. В чому полягає суть фактору застосування та дотримання стандартів?

3. Які вихідні положення використовуються при конструюванні та експлуатації виробів?

4. Які вихідні положення використовуються при виробництві виробів?






Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 413 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...