Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Суть категорії МЕВ. Види та особливості МЕВ



Міжнародні економічні відносини, що визначають суть світо­вого господарства, похідні і залежать від економічних відносин, що складаються на національних рівнях. Вони не тільки визна­чаються рівнем зрілості продуктивних сил і виробничих відносин у різних національних господарствах, а й обумовлюються особ­ливостями економічної політики.

Міжнародні економічні відносини — це взаємовідносини між суб’єктами господарювання різних країн з приводу вироб­ництва, розподілу, обміну і споживання і матеріальних благ.

Таблиця 1

Види Характеристика
МЕВ промислово розвинутих країн Це МЕВ ринкової економіки, вони розвиваються в умовах конкуренції, для них характерні зрілі форми інтернаціоналізації виробництва і капіталу, глибокі економічні зв’язки, які переходять у стадію інтеграції.
МЕВ країн що розвиваються Характерезуються зміною моделі їх ролі у світовому господарстві: із аграрно-сировинної периферії ці країни перетворюються на учасників виробництва готової продукції на світовий але при збереженні панівного становища розвинених країн НДДКР(Науково-дослідна та дослідно-конструкторська робота) і наукоємних галузях.
МЕВ країн з перехідною економікою Характеризуються процесом реформування економіки, здійснюється перехід від планово-адміністратиних до ринкових методів регулювання економіки.

Види міжнародних економічних відносин.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1552 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...