Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стіни промислових будівель



За характером статичної роботи стіни промислових будівель можуть бути: несучими, самонесучими або навісними (ненесучими).

Несучі стіни використовують у будівлях стінової конструктивної системи або з неповним каркасом. На такі стіни спираються конструкції покриття і вони повинні мати власний стрічковий фундамент.

Самонесучі стіни сприймають власну масу в межах всієї висоти будівлі та передають її на стрічкові фундаменти. Стінове заповнення зв’язують з каркасом будівлі гнучкими анкерами, що не перешкоджає осіданню стін.

Ненесучі (навісні) стіни виконують огороджувальні функції, вага їх повністю передається на колони каркаса, за винятком нижнього ярусу.

У будівлях каркасної конструктивної системи нижню частину стіни висотою 1200 мм проектують самонесучою та спирають на фундаментну балку, а вище – навісною з передачею навантажень на колони через опорні столики. За теплотехнічними ознаками стіни можуть бути: теплими – для будівель, які опалюються, і холодними – для будівель, які не опалюються.

У курсовому проекті рекомендується стіни адміністративно-побутової будівлі запроектувати самонесучими із залізобетонних стінових панелей, а всі інші навісними з полегшених сандвіч-панелей.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1166 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...