Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розміри прив’язки колон до координаційних осей



  Конструктивне рішення прогону будівлі     Прив’язка
Прогони із залізобетонними або металевими колонами з кроком 6 м без мостових кранів з кроком 6 м Нульова
Прогони із залізобетонними колонами з кроком К = 6 м з мостовими кранами вантажопідйомністю Q < 32 т; висотою колон Н < 14,4 м. Нульова
Прогони з залізобетонними колонами з кроком К = 6 м з мостовими кранами вантажопідйомністю Q > 32 т; при висоті колон Н > 14,4 м, а також з кроком колон К = 12 м; матеріальна 250 мм
Прогони з металевими колонами: з кроком колон К = 6 м з мостовими кранами; без мостових кранів, якщо крок колон К =12 м, а висота Н > 10,2 м. матеріальна 250 мм

У місцях розташування поздовжніх осадочних швів призначають дві поздовжні осі, між якими влаштовують вставку, ширина якої визначається за формулою:

С 2 = d + е 1 + е 2 + s,

де: d – товщина зовнішньої стіни; е 1 і е 2 – прив’язки колон, розміщених біля шва; s = 30 + 70 = 100 мм – зазор між зовнішньою поверхнею стіни і колоною більш низького прогону (рис. 1.5; 1.6; 1.7; вузли 6, 7 і 8).

У місцях примикання взаємно перпендикулярних прогонів призначають дві осі, між якими влаштовується вставка, ширина якої визначається за формулою:

С 2 = d + е + s,

де: d – товщина зовнішньої стіни; е – прив’язки колон перпендикулярного прогону; s = 30 + 70 = 100 мм – зазор між зовнішньою поверхнею стіни і колоною більш низького прогону (рис. 1.5; вузол 10).

У місцях, де перетинаються поздовжній осадочний шов з поперечним температурним встановлюють по чотири колони зі зміщенням на 500 мм від температурного шва (рис. 1.5; вузол 7). У місцях, де перетинаються поздовжній осадочний шов з поперечною віссю фахверкових колон, встановлюють по дві колони, які зміщують в середину цеху від осі на 500 мм (рис. 1.5; вузол 8). Колони фахверків завжди мають тільки нульову прив’язку (рис. 1.5; вузол 11).

Для навіски панелей торцевих стін між основними колонами поздовжніх рядів і фахверковими стінами влаштовують приколонні фахверкові стояки з двох швелерів 2 [ 20 (рис. 1.4; 1.5; 1.6; 1.7; вузли 2, 8, 9 і 10).

Підйомно-транспортне устаткування. Електричні крани у виробничих будівлях можуть бути мостовими, що спираються на консолі колон, і підвісними, які підвішуються до несучих елементів покриттів. У прогонах, обладнаних мостовими кранами, встановлюють колони з консолями, на які спирають підкранові балки з крановими рейками. Мостовий кран складається з моста у вигляді просторової балочної конструкції поставленої на котки, по верху якої пересувається візок з механізмом підйому і пересування. Мостові крани вантажопідйомністю більше ніж 10 т оснащують двома електродвигунами: більшої – для повільного підйому вантажів і меншої – для більш швидкого підйому. Вантажопідйомності таких кранів записують простим дробом.

Основні характеристики мостових кранів наведені у табл. 1.3, а їх умовне зображення на розрізах і плані на рис. 1.8.

Доступ до кабін мостових кранів здійснюють з посадочних площадок, які закріплюють до другої від входу до будівлі несучої колони каркаса.

Таблиця 1.3





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1239 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...