Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема: Торгові контракти у ЗЕД



Одним з найпоширеніших в міжнародній практиці є контракт купівлі-продажу. Тому вивчення цієї теми слід починати з вивчення міжнародних угод, спрямованих на універсальне регулювання умов зовнішньоекономічних угод, перш за все купівлі-продажу. Далі необхідно зупинитися на застосуванні базисних умов поставок, застосування яких суттєво раціоналізує механізм дії контракту купівлі-продажу (а також бартерного контракту) на підставі спрощення в складанні та узгодженні його позицій та статей. Кодифікована форма базисних умов поставки міститься в Правилах ІНКОТЕРМС редакції Міжнародної торгової палати. Важливим моментом у виконанні базисних умов ІНКОТЕРМС є чітке визначення моменту поставки товару.

Студентам необхідно знати, при досягненні яких обставин, поставка перевізнику вважається закінченою.

Особливу увагу при вивченні цієї теми студенти повинні приділити порядку укладання контракту, його структурі та змісту.

Необхідно також зупинитись на бартерних (товарообмінних) операціях та їх особливостях.

Українські підприємці дуже часто несуть збитки не тільки через дії або бездіяльність недобросовісних контрагентів, але й через неточності в оформленні документів, оскільки несвоєчасно, неповно та невірно оформлені документи не можуть бути використані як докази юридичних фактів в суді. Студентам необхідно знати в яких випадках і які документи краще використовувати при здійсненні зовнішньоекономічної угоди та яку роль вони можуть грати при вирішенні спору в суді.

Для більш успішного засвоєння теми студентам пропонується скласти проект зовнішньоекономічного договору (контракту) на підставі умов, запропонованих викладачем.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 232 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...