Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема:Загальна характеристика зовнішньоекономічного контракту



Основним регулятором ЗЕД є контракт, який являє собою комерційну угоду між двома сторонами, предметом якої може бути купівля-продаж товару, виконання підрядних робіт, оренда, міна і т.п.

Студентам необхідно засвоїти поняття зовнішньоекономічного договору (контракту), визначене в ЗУ “Про ЗЕД”, вміти вирізняти його за ознаками, які відсутні у внутрішніх цивільно-правових договорах.

Далі слід зупинитися на джерелах правового регулювання зовнішньоекономічного контракту, виділяючи міжнародні торгові договори, торгові звичаї, торгові узвичаєння, типові контракти та документи проміжкового характеру.

Зовнішньоекономічний договір (контракт) укладається суб’єктом ЗЕД або його представником в простій письмовій формі, якщо інше не передбачено міжнародним договором України або законом. Студентам необхідно звернути увагу на порядок укладання зовнішньоекономічного договору (контракту). Детально форма зовнішньоекономічного контракту описана в Положенні про форму зовнішньоекономічних договорів (контрактів). Це Положення застосовується при укладанні договорів купівлі-продажу товарів (надання послуг, виконання робіт) та товарообмінних договорів між українськими суб’єктами підприємницької діяльності та іноземними суб’єктами підприємницької діяльності, незалежно від форми власності та видів діяльності.

Особливу увагу слід звернути на те, що Положення містить як імперативні вимоги (загального та спеціального характеру), що пред’являється до умов контракту, так і диспозитивні.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 192 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...