Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Діяльності



Вивчення цієї теми слід починати з визначення інструментів впливу на зовнішньоекономічні зв’язки, що застосовуються державою, які поділяються на протекціоністські та лібералізаційні заходи.

В залежності від характеру та різновидності заходів регулювання, що застосовуються відповідно ЗУ “Про зовнішньоекономічну діяльність” всі заходи можуть бути поділені на тарифні та нетарифні.

При ознайомленні з тарифними заходами особливу увагу слід приділяти митному тарифу України та товарному класифікатору, що лежить в його основі. Далі необхідно зупинитися на понятті “мито” та видах мита.

Слід також засвоїти, що для визначення розміру митних зборів, якими обкладаються товари, необхідно перш за все встановити країну походження даних товарів.

Нетарифне регулювання зовнішньоекономічної діяльності - це регулювання адміністративного характеру, не пов’язане із застосуванням митних тарифів. Студентам необхідно засвоїти, що найбільш розповсюдженою формою нетарифного обмеження зовнішньої торгівлі є квота, а також слід вміти розрізняти види експортних (імпортних) квот (контингентів), які вводяться в Україні.

Для успішного засвоєння теми студентам необхідно вміти визначати також такі поняття: експортні (імпортні) ліцензії, експортні субсидії, антидемпінгові заходи, сертифікація.

Окрему увагу слід приділити особливостям торгівлі окремими видами товарів, ціноутворенню, індикативним цінам та встановленню мінімальної митної вартості при імпорті окремих видів товарів.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 130 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...