Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. G В першому питанні розкривається ідея необхідності попереднього формування програми зустрічі ділових партнерів для вирішення нагальних питань розвитку



G В першому питанні розкривається ідея необхідності попереднього формування програми зустрічі ділових партнерів для вирішення нагальних питань розвитку співробітництва. В цьому питанні відображається як сукупність організаційних заходів проведення ділової зустрічі відповідно до встановлених правил, так і суб’єктивні фактори, які впливають на активність присутніх ділових партнерів.

G В другому питанні аналізуються принципові позиції щодо початку та загального керівництва процесом ділових переговорів. Також розриваються особливості формування таких регламентних процедур, як порядок розгляду основних питань, спосіб прийняття рішення по ним, правила висловлювання в процесі переговорів та інші.

G В третьому питанні визначаються основні засади фіксації встановлених домовленостей як в процесі переговорів за допомогою протоколу зборів (за потреби), так і в кінці переговорів у вигляді підписання угоди щодо сумісної ділової активності. Особливу увагу, в цьому випадку, потрібно приділити наявності всебічної правової підтримки і супроводу з обох сторін задля виключення потенційних протиріч і подвійних трактувань досягнутих домовленостей.

G В четвертому питанні висвітлюється сукупність методів, які регулюють ситуацію при небезпеці опинитися у глухому куті. Під час відповіді надаються основні ознаки наближення до безвихідної ситуації та імовірні організаційні і процесуальні механізми її вирішення. Також розкриваються засоби навмисного зриву переговорів і наслідки таких дій для подальшого співробітництва ділових партнерів.

Питання та завдання для самоконтролю

1. Що включає в себе процес підготовки до проведення ділових переговорів?

2. У чому полягає специфіка попередніх домовленостей в ділових переговорах?

3. З чого складається план проведення ділових переговорів?

4. Яку роль та функції виконує команда, що бере участь у переговорному процесі?

5. Назвіть і охарактеризуйте етапи проведення ділових переговорів.

6. В чому полягають основні функції керівника ділових переговорів?

7. У чому полягає специфіка міжнародних ділових переговорів?

8. Яку структуру повинен мати документ, який фіксує домовленості ділових партнерів?

9. Якими є основні форми спілкування в процесі здійснення ділових переговорів?

10. Як запобігти виникненню безвихідних ситуацій в процесі ділових переговорів?





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 174 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...