Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. G Щодо першого питанняслід вказати, що родина є однім з головних механізмів первинного засвоєння зразків соціальної взаємодії



G Щодо першого питання слід вказати, що родина є однім з головних механізмів первинного засвоєння зразків соціальної взаємодії. У відповіді на це питання потрібно відобразити основні переваги та недоліки патріархальної родини, а також напрямки її видозмінення в умовах сучасних суспільно-економічних викликів. Також обов’язково висвітлюються фактори руйнації сучасної сім’ї, які виділив Ф. Фукуяма. Студент повинен запропонувати власну модель розбудови сучасних родинних відносин за умови рівноправності, цілісності та взаєморозуміння.

G Друге питання включає в себе відображення різних напрямків впливу чоловіка на родинні відносини. У ньому аналізуються основні проблеми та стереотипи щодо соціально-правової оцінки активності чоловіка в сім’ї, а також обмеженість прав батька щодо опіки і всиновлення дітей та інші. Крім того, висвітлюються основні напрямки соціально-психологічної допомоги чоловіку в родині підчас імовірної втрати патріархального статусу або поступового його зменшення.

G Третє питання торкається однієї з найбільш актуальних проблем сьогодення. В ньому бажано розкрити форми та методи захисту жінки від фізичного, морального, психологічного та інших форм насилля в родині. Також студент, що відповідає, повинен вказати основні нормативно-правові документи, які закріплюють права жінки та перелічити організації, які здійснюють їх захист.

G Під час відповіді на четверте питання бажано відтворити напрямки трансформації методик виховання дитини та видозмінення ставлення до неї в сучасному суспільстві. Змістовним внеском у відповідь є аналіз стану та форм захисту майнових та особистісних прав дитини, а також врахування її позиції у вирішенні питань щодо неї в сучасних суспільних відносинах.

Питання та завдання для самоконтролю

1. Що можна назвати основними причинами руйнації сучасної родини?

2. Дайте визначення сім’ї з точки зору українського законодавства.

3. Якими є основні стадії партнерства в родинних відносинах?

4. Назвіть та коротко охарактеризуйте основні різновиди партнерства в родинних відносинах та їх характер.

5. Перерахуйте різновиди шлюбу та визначте найбільш прийнятний з них для сучасного українського суспільства.

6. Які нормативно-правові документи регулюють основні сторони родинних відносин?

7. Якими є основні соціально-правові умови для створення шлюбу?

8. Які організації здійснюють допомогу при появі проблем в родинних відносинах?

9. Перерахуйте основні права дитини в Українській державі.

10. Що передбачають батьківські права та як вони можуть змінюватись?





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 189 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...