Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кіровоград



МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА ЛЬОТНА АКАДЕМІЯ УКРАЇНИ

УКРАЇНСЬКА МОВА

(ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ)

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК

Кіровоград

УДК 811.161.2

ББК 81.2 Укр - 923

«Українська мова (за професійним спрямуванням)». Навчально-методичний посібник. Автори-укладачі: Л.В. Калініченко, Т.Є. Мельниченко - Кіровоград, ДЛАУ, 2011. - 97с.

Навчально-методичний посібник містить стислу характеристику всіх форм національної мови, аналіз функціональних стилів сучасної української літера-турної мови. У ньому розглянуто особливості культури ділового мовлення, лексичні, граматичні, синтаксичні та стилістичні норми у професійному мовленні, мовний етикет у діловому спілкуванні, а також теоретичні питання сучасної орфоепії, орфографії і документознавства. Матеріал організовано за темами, кожна з яких містить короткий виклад основних теоретичних положень, зразки, запитання для самоконтролю і практичні завдання. У кінці посібника є вправи та завдання для самостійної роботи.

Посібник розрахований на студентів вищих навчальних закладів та всіх, хто прагне грамотно й правильно укладати ділові папери, збагатити й вдосконалити свою мовленнєву культуру.

Рекомендовано для викладачів, курсантів ДЛАУ при вивченні курсу навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)».

Рецензент:

А.М. Вітряк, к.пед.н., доцент, завідувач кафедри іноземних мов ДЛАУ.

Розглянуто та рекомендовано для видання та використання у навчальному процесі рішенням кафедри іноземних мов ДЛАУ від 24.06.11 протокол № 10.

© Калініченко Л.В.,

Мельниченко Т.Є., 2011.

Навчально-методичний посібник - ДЛАУ

© Вид-во ДЛАУ, 2011






Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 559 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...