Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кислотно-лужна класифікація катіонів



  А н а л і т и ч н і г р у п и
І ІІ ІІІ ІV V VI
K+, Na+, NH4+ Ag+, Pb2+,Hg22+ Ba2+,Sr2+, Ca2+, (Pb2+) Al3+, Cr3+, Zn2+, Sn2+, Sn4+, As3+, As5+, (Sb3+) Sb3+, Sb5+,Fe2+, Fe3+, Mn2+, Mg2+, Bi3+ Hg2+, Cu2+, Cd2+,Co2+, Ni2+
Характеристи ка групи Хлориди, суль- фати, гідрокси- ди, розчинні у воді Хлориди нероз чинні у воді і в розведених ки- слотах Сульфати не розчинні у воді і в кислотах Гідроксиди ам фотерні, розчи нні в надлиш ку лугу Гідроксиди не розчинні в надлишку лугу Гідроксиди ут ворюють роз чинні аміака ти
Груповий реагент Немає 2 н розчин HCl 2 н розчин H2SO4 Надлишок 4 н розчину NaOH або KOH Надлишок 25 % розчину NH4OH Надлишок 25 % розчину NH4OH
Характер одер жаних сполук Розчин K+, Na+, NH4+ Осад AgCl PbCl2 Hg2Cl2 Осад BaSO4 SrSO4 CaSO4 (PbSO4) Розчин AlO2- CrO2- ZnO22- SnO32- AsO33- (SbO33-) Осад Fe(OH)2 Fe(OH)3 Mn(OH)2 Mg(OH)2 Bi(OH)3 HSbO3 HsbO2 Розчин [Cu(NH3)4] [Hg(NH3)4] [Cd(NH3)4] [Co(NH3)6] [Ni(NH3)6]

Укладачі: Тамара Володимирівна Панасенко, Оксана Василівна Ткачук, Вікторія Віталіївна Перетятько.

Коректор: Тамара Володимирівна Панасенко

Н атрій – один із найбільш поширених елементів на Землі. Він знайдений в атмосфері Сонця та в міжзірковому просторі. І це закономірно:поширеність знань та досліджень ми можемо спостерігати по імпакт-фактору.

А урум – відноситься до благородних металів. Ви благородна людина за моральним статусом та вчинками.

Т итан – метал при звичайній температурі корозійностійкий, що пояснюється наявність на поверхні захисної плівки. Захисну плівку що не дає особистості НП «піддаватись корозії» сформували батьки, продовжує формувати родина.

А рсен – неметал, існує в трьох α-,β-,γ- формах: У Вас теж три іпостасі за хронологією років - це викладач, дружина, мама.

Л ітій – лужний метал, хімічно активний вже при звичайній температурі. Активність Вашу спостерігаємо на заняттях, у навчальному процесі, особливо яскраво - на лекціях.

Я дерний магнітний резонанс – цей метод базується на тому що студенти поміщені в сильне магнітно-наукове емоційне поле НП індукують власні енергетичні рівні мозку. Причому енергетичні переходи між розумовими рівнями відповідають кількості поглинутих та засвоєних кванто- знань. Поглинання знань студентами відбувається вибірково (резонансно). Ваші знання викликають повагу та захоплення.

ІРИ дій - метал сімейства платини, твердий, досить тугоплавкий, висококиплячий. Ці всі характеристики як найкраще характеризують Ірину Анатоліївну.

Н іобій і зновуметал: пластичний, тугоплавкий, висококиплячий, в міру реакційноздатний, промислово важливі сплави із залізом. Ірина Анатоліївна теж виробничоважлива виробничонеобхідна у підготовці навчального процесу.

А мерицій – метал срібно-білий; важкий, м’який, радіоактивний, реакційно здатний – це характеристика елементу, а стиль життя іменинниці це: швидкість, працелюбність, працездатність, готовність прийти на допомогу, вимогливість до себе та до мужчин своєї сім’ї та оточуючих.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 755 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...