Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні вимоги до складання й оформлення заяв



Модуль 7. ПФ.С.02.ПП.О.13.03

Особисті офіційні документи

План

1 Види особистих офіційних документів.

2 Загальні вимоги до складання та оформлення заяв.

2.1Особливості оформлення заяв громадян, що розглядаються народними судами, заяв громадян до житлово- комунальних органів.

3 Оформлення доручень, розписок, заповітів, посвідчень.

Види особистих офіційних документів

Особисті офіційні документи складаються з питань, що вимагають висловити свою позицію, прохання, передати повноваження іншій особі. Якщо потрібно одержати документи, гроші, товари або закріпити свої права перед державою, установою, підприємством, організацією або іншими особами. Все це оформляється за допомогою різних видів заяв, доручень, розписок, заповітів, посвідчень.

Ці категорії документів можуть ділитися на різні види, що накладає особливість на структуру їхнього тексту, його змісту й порядок посвідчення.

Загальні вимоги до складання й оформлення заяв

Заява – це вид звертання, за допомогою якого громадянин реалізує через державні органи або громадські організації свої законні права на відпустку, працю, утворення й т.д.

Існують загальні вимоги до оформлення заяв. Вони повинні містити: адресат і інформацію про заявника, причому залежно від характеру заяви ця інформація пишеться по-різному.

Наприклад, у заяві про прийом на роботу потрібно дати інформацію про місце проживання й контактний телефон. А в заявах, пов'язаних з переводжом, звільненням потрібно вказувати посаду.

Прізвище, ім'я, по батькові заявника пишеться тільки повністю. Найменування виду документа пишеться заголовними буквами (ЗАЯВА). Текст заяви завжди починається із прохання (Прошу…)...Зміст цього прохання викладається з уточненням дат, причин, які дозволять керівникові прийняти за заявою правильне рішення. Текст заяви може завершуватися оцінкою про наявність додатка.

Підписується заява без вказівки посади, проставляється дата.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 3813 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...