Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дай мені Гомера ліру



Перекладач: А.Содомора
Джерело: З книги: Зарубіжна література. Хрестоматія для 8 кл./Упорядник Скрипник В.М.-Донецьк: ВКФ "БАО", 2000. - 668 с.

Дай мені Гомера ліру Без струни, що зве до бою, Принеси глибокий келих І ті приписи, що кажуть, Як з вином змішати воду1. Вип'ю трохи — й затанцюю І, забувши про повагу, Струн торкнуся, заспіваю Голосну застольну пісню. Дай мені Гомера ліру Без струни, що зве до бою. ------------------1Перед вживанням вина греки його розбавляли водою.

Принеси води, юначе, і вина подай швиденько...

Перекладач: В.Маслюк
Джерело: З книги: Зарубіжна література. Хрестоматія для 8 кл./Упорядник Скрипник В.М.-Донецьк: ВКФ "БАО", 2000. - 668 с.

Принеси води, юначе, і вина подай швиденько,І вінки духмяні з квітів, щоб з Еротом1 поборотись.Ну же, пиймо не як скіфи, що без пісні сидять тихо.Не люблю я нудьгувати: на бенкеті з вином разомДавай пісню, серцю милу.Про Ерота, що пов'язки із пахучих носить квітів,Пісню буду я співати: він, володар над богами,Й людей також підкоряє. -------------------1Ерот (Ерос) — син Афродіти, бог кохання.

Архілох

В думках не Гігес, що багатий на скарби...

Перекладач: Андрій Білецький
Джерело: З книги: Золоте руно. З античної поезії: Збірка.—К.: Веселка, 1985.

* * *

В думках не Гігес, що багатий на скарби,Мене не мучить заздрість, не дивуюсяЗ діянь богів я, влади царської не жду:Далеко дуже все це від очей моїх.




Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 326 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...